İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Her şey yenidoğanın sağlığı için’

Sakarya’da doğum yapılan kamu ve özel hastaneler ile İl Ambulans Servisi Başhekimliği personeline yönelik Yenidoğan Canlandırma Uygulama Eğitimi Programı başladı. Üç gün sürecek eğitime 20 kursiyer katıldı.

Doğumda gelişebilecek yenidoğan mortalitesini ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirebilme konusunda önemli bir yer tutan program kapsamında “29 Kasım – 01 Aralık 2021 Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi” İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı ÇEKÜS Birimi koordinasyonunda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kampüsünde gerçekleştirildi. İlimizde doğum yapılan kamu, özel hastaneler ile İl Ambulans Servis Başhekimliğinin NRP eğitimi talepleri doğrultusunda gerçekleşen üç günlük eğitimin açılışı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Yasin Çatalbaş, SEAH Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis ile idari personel ve kursiyerlerin katılımıyla yapıldı.

Prof. Dr. İbrahim Caner’in sorumluluğunda başlayan eğitim programının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, yurt genelinde ve İlimizde birçok kez yapılan NRP eğitimlerinin genel olarak Bakanlık eğitimcileri tarafından yapıldığını belirterek “Bugün burada artık bu alanda eğitimlerimizi kendi imkanlarımızla sağlık personelimize verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Yenidoğan sağlığı açısından NRP eğitimlerinin önemli olduğunu vurgulayan Öğütlü “NRP eğitimleri 20 yıldır devam ediyor. Bu eğitimlerde yüzlerce personelimiz eğitim alıyor ve konuyla ilgili güncel yaklaşımlar olduğunda tekrar güncelleme eğitimleri gerçekleşiyor. Bebeğe elini süren tüm sağlık personelimiz NRP eğitimi aldığında Yenidoğan sağlığını en üst seviye çıkarmış olacağız. Başta emekleri için Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve ekibi olmak üzere; değerli eğitimci Hocalarımız ile emeği geçen personelimize çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis, eğitim çalışmalarını her zaman değerli bulduklarını belirterek kursiyerlere başarılar diledi. Prof. Dr. İbrahim Caner ise NRP eğitimleriyle birlikte anne ve bebek ölümlerine yol açabilecek durumlara karşı güncel yaklaşımların kursiyerlerle paylaşıldığın dile getirdi. Doç. Dr. Bahri Elmas, Uzm. Dr. Meltem Karabay, Hemşire Esra Garlı, Suzan Güngör Çalışkan ve Nurdan Ayhan oluşan eğitimciler tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan 20 kursiyer 1 Aralık Çarşamba günü törenle NRP Eğitimi sertifikalarını alacak.