İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İbrikdere’de Trapez Kanal Çalışması

Kartepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yüzey sularının akışına yön vermek için ana arter güzergahlarda trapez kanal çalışması yapıyor. Ekipler ilçe genelindeki çalışmalarının bir ayağını da İbrikdere Mahallesi’nde gerçekleştiriyor.

Kartepe Belediyesi ilçe genelinde alt yapı ve üst yapı konusunda devam eden çalışmalarını farklı bölgelerde aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler aşırı yağışlarda yerleşim yerlerinde olası su taşkınlarının önüne geçmek ve üst yapının zarar görmemesi için İbrikdere Mahallesi 146., 147., 148. Sokaklar da trapez kanal çalışması başlattı.

Ekipler 230 metre uzunluğunda güzergahta 40 metreküp beton dökerek “V Kanal” çalışması ile yüzey sularını V kanallarla deşarj edecek. Oluşabilecek su birikintileri nedeniyle koku ve haşeratın da önüne geçmeyi hedefleyen ekipler, yağmur sularının yol üstünden akışını da engellenmiş oluyor.
Görüntü kirliliğinin de önüne geçen trapez çalışması ilçenin farklı bölgelerinde de belirlenen iş programı çerçevesinde uygulanacak