İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kartepe Belediyesi Ekim Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısı 1. Birleşimi Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Gündemdeki 4 maddeyi görüşerek karara bağlayan meclis üyeleri Ekim ayı toplantısının 2. Birleşimi için 15 Ekim 2015 Perşembe günü saat 10.00’da tekrar toplanacak.

Kartepe – KOCAELİ Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki, belediye meclisi Ekim ayı toplantısı meclis üyeleri Selahattin Altınkaya, İsmail Akbaş ve Caner Akçil dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında Başkan Üzülmez, Ekim ayının ilk yarısındaki önemli gün ve haftalara değindiği konuşmasının ardından bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi.

Gündemde yer alan rapor maddeleri arasında yer alan Rahmiye Mahallesi’ndeki yeni Kültür Merkezi ve Düğün Salonu’na Rıdvan Çetin adı verilmesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün uygulama imar planı değişikliği, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün İmar Komisyonu raporu ile ilgili ek süre talebi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün unvan değişikliği ile ilgili yazısının yer aldığı maddeler meclis üyelerince kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Mali Yılı Bütçesi ile Bütçe Performans Programı teklif yazıları Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Göreve geldiği günden beri ilçeyi etkisi altına alan rahmetin eksilmediğini hatırlatan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Aşırı yağışlar nedeniyle oluşan selle ilgili olarak ilgili kurumlarla koordineli çalışmalar içerisindeyiz. Genç ilçelerden biri olan ilçemizde alt yapı yenileme çalışmaları devam ediyor. İlk yaşanan sel afeti sonrası artarak devam eden yatırımlar da aralıksız sürüyor. Alt yapı çalışmaları yanında hazırlıklı olmamıza rağmen aşırı yağışlarda sürüyor. Her türlü ekipman ve ekiple daha önceki sıkıntılara maruz kalmamak için teyakkuz halindeyiz. Kocaeli Büyükşehir ve İsu’nun yanı sıra biz de alt yapı yatırımlarında bulunuyoruz. Sıkıntıları azaltmak için çalışıyoruz. Metrekareye düşen yüksek yağış rakamlarına rağmen biz hazırlıklı ve teyakkuz halindeyiz” dedi.

Başkan Üzülmez, belediye meclisi Ekim ayı 2. Birleşimi için 15 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da tekrar toplanmak üzere birleşimi kapattı.