İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kocaeli Türk Telekom binasının yıkımına başlandı

Kocaeli Akçaray tramvay hattı güzergahında bulunan kamulaştırılma işlemi yapılmış 5 adet binanın yıkımına başlandı

Akçaray tramvay projesi güzergahında bulunan Türk Telekom’un eski hizmet binası, 2 adet işhanı, Körfez Otel ve iki katlı evin yıkımına başlandı. 1. etap kapsamında, 5 adet binanın yıkım işlemi 4 Nisan Pazartesi günü itibariyle start aldı. 5 gün sürmesi planlanan çalışmalar kapsamında Merkez Bankası yan yolu trafiğe kapalı olacak.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

İzmit Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan 257 ada, 13, 15, 16, 17 ve 18 No’lu taşınmazlar ve üzerindeki 5 adet bina Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılmıştı. Yıkım için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Merkez Bankası yan yolunu(ışıklar) trafiğe kapattı. Trafikte ve çevrede gerekli önlemlerin alınmasının ardından 5 gün süreceği planlanan yıkım çalışmalarına başlandı.

VATANDAŞ YIKIMI İZLEDİ

Zabıta görevlilerinin çevrede güvenlik önlemleri aldığı Merkez Bankası yanında bulunan yıkım çalışmalarını vatandaşlar meraklı gözlerle izledi. Eskovatör makinesiyle binaların kolonlarını ve duvarlarını üst kattan başlayarak yıkmaya başlayan ekipler, çevrede toz oluşmaması için yıkım boyunca su tutarak toz kalkmasını engelledi.