İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kocaeli’de ki turizm potansiyelini konuştular

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Ahmet Misbah Demircan, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın’ı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu’nun da yer aldığı görüşmede, Kocaeli’de ki turizm destinasyonları üzerine değerlendirmeler yapıldı. Turizm potansiyelinin yüksek olduğuna işaret edilen Kocaeli’nin, iç ve dış turizmden aldığı payın büyütülebileceğine de vurgu yapılan görüşmede, hayata geçirilmesi planlanan yeni turizm yatırımlarıyla bu hedefe ulaşılabileceği de dile getirildi.

YERLİ VE MİLLİ BİR MARKA OLAN HEREKE HALISI KONUŞULDU

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Ahmet Misbah Demircan’a nazik ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Büyükakın, Kocaeli’de her geçen konaklama kapasitesinin arttığını da söyledi. İnsan kaynağından, ulaşım altyapılarına kadar yeni turizm destinasyonlarının geliştirilmesi konularının da görüşüldüğü birliktelikte, SEKA Kültür Havzası’nın önemine de değinildi. Yerli ve milli bir marka olan Hereke Halısının her ilmeğinde büyük bir emek olduğunu, bu kıymetli değerin daha da tanıtılması ve üretim kapasitesinin arttırılması için proje çalışmalarına ağırlık verildiği de dile getirildi.

TURİZME DÖNÜK YENİ YAKLAŞIMLAR KONUŞULDU

Türkiye’nin elde ettiği turizm gelirleri açısından Kocaeli’nin de önemli bir pay alabileceğinin altı çizilen görüşmede, 2023 yılında ülkenin 75 milyon turiste ev sahipliği yapmasının hedeflendiğini de söylendi. “Kocaeli’nin turizmden aldığı payı büyütme noktasında ki çalışmalarımız aralıksız sürdürüyoruz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Tahir Büyükakın, “Bugün bizleri ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan’a çok teşekkür ediyorum. Kültürümüzden, turizm potansiyelimize, destinasyon çeşitliliğimizden turizme dönük yeni yaklaşımlarımızı kendisine ifade etme şansını yakaladık” dedi. Birliktelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.