İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kocaeli’de otoparklara teşvik sağlanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Kocaeli’de yeni otopark döneminin başlayacağını belirtti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Zekeriya Özak, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve Hukuk Müşaviri Necmi Özen’in ev sahipliğinde 12 ilçe belediyesinin belediye başkan yardımcıları ve teknik personelin katılımıyla aylık bilgilendirme toplantısı Antikkapı’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Vekili Özak, Kocaeli’de yeni otopark döneminin başlayacağını belirtti.

SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Antikkapı’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Vekili Özak, ‘’Kocaeli’de yeni otopark dönemi başlıyor. Otopark yapmak isteyenlere imarda kolaylıklar sağladık. Bu kapsamda çalışmalarımızı tamamladık ve tüm ilçe belediyelerimiz ile birlikte koordineli çalışıyor. Bu çalışmanın kentimize hayırlı olmasını diliyorum ’’ dedi.

KENTE DEĞER KATACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden oybirliğiyle geçen, ilçe belediyeleri arasındaki farklı uygulamaları en aza indirmek adına düzenlenen uygulama imar planı notları değişiklikleri tek tek toplantıda değerlendirildi. Aynı zamanda İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanlığı görevinde bulunan Özak, katılımcılara yapılan değişiklikler, değişme gerekçesi ve kente katacağı değer hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde toplantı devam etti.

YENİ SİSTEM OTOPARKLAR
Uygulama İmar Planı notlarının revizyonu kapsamında özellikle otoparkların yaygınlaştırılması adına, Mekanik Otoparklar, asansörlü katlı otoparklar gibi farklı tekniklerin oluşturulması görüşüldü. Bu kapsamda katlı otopark yapılarındaki kat artışı gibi uygulamalara yönelik teşviklerin verilmesi gibi farklı plan notları geliştirildi.

SAĞLIKLI KENTLEŞME
Yapılan istişareler sonucunda bunların yanı sıra karar verilen her değişikliğin daha sağlıklı kentleşme adına önemli kararlar olduğu, vatandaşa kolaylıklar oluşturulduğu ve uygulamada ortaya çıkan sorunları çözmeye yönelik alternatifler üretildiği ifade edildi.