İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kolay ve Adil Sağlık Sisteminin Adresi Burhaniye

Burhaniye’de 5 yıl içerisinde 8 yeni sağlık ocağı hizmete açıldı.

BALIKESİR – Burhaniye

Evrensel değer ölçüleri çerçevesinde sağlıklı hayat tarzının benimsendiği Burhaniye’de bütün vatandaşların sağlık hakkına kolayca ve adil bir biçimde eriştiği bir sağlık sistemi geliştirilerek sürdürülmesi sağlanıyor. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın yürüttüğü projeler kapsamında Burhaniye’de 5 senede 8 farklı mahalleye yeni sağlık ocağı/evi kazandırılırken 9 farklı mahallede bulunan sağlık evlerinde yenileme çalışmaları yapıldı. Burhaniye Belediyesi’nin evde yürüttüğü sağlık hizmetlerinin yanı sıra mahallelerde oluşturduğu sağlık ocakları da vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın en önem verdiği konulardan biri olan sağlık işleri ile ilgili olarak 5 yılda kırsal mahallelerde ve merkezde ihtiyaç olan yerlerde yeni sağlık ocaklarını hizmete soktu. Bu kapsamda Bahadınlı, Kırtık ve Tahtacı Mahallelerinde mevcut binalarda tadilat ve onarım işleri yapılarak sağlık ocakları aktif hale getirildi. Memiş, Geriş, Hacıahmet, Şarköy, Hürriyet, Korucaoluk Mahallelerinde bakım çalışmaları yapan Belediye, Şehirlerarası otobüs terminalinin yeni yerine taşınmasıyla birlikte eski garaj da bulunan alanda yeni düzenleme yaprak Burhaniye Belediyesi Sağlık Hizmetlerinin tahsisine sundu.

İKİ SAĞLIK OCAĞI ASM HİZMETİNE VERİLDİ

Burhaniye’nin iki büyük mahallerinden olan Öğretmenler Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesinde de yeni sağlık ocağı inşa eden Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal bu sağlık ocaklarını Sağlık Bakanlığı Aile Sağlık Merkezi hizmetine verdi. Öğretmenler Mahallesinde yaptırdığı yeni sağlık ocağı ile bölgede ciddi bir sıkıntı olan sağlık merkezi konusunu çözüme kavuştururken aynı zamanda 112 Acil Servisine de yeni yer tahsis edilmiş oldu.

SAĞLIK HİZMETLERİNİ VATANDAŞIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ

Tüm vatandaşlarımıza aktif bir biçimde yaşayabilecekleri ve yaşlanabilecekleri kaliteli ve ekonomik sağlık hizmet sunumunu öncelikli olarak görüyoruz diye belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Sağlık alanında hizmet kalitesini arttırmak, hizmet standardının sürdürülebilirliğini sağlamak ve başta dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürmek hedefimiz doğrultusunda insan kaynağımızı ve fiziki altyapımızı sürekli geliştiriyoruz. İhtiyaç sahiplerini gözeten bir anlayışla sağlık hizmetlerini insanımız için çile olmaktan çıkardık. Evde bakım hizmetlerimiz ve belediye bünyesinde çalışan sağlık personelimiz ile sağlık hizmetlerine destek verdiğimiz gibi oluşturduğumuz sağlık ocakları ile de sağlık hizmetlerini vatandaşımızın ayağına götürdük. Sağlık hizmetlerimizi daha da geliştirerek temel sağlık hizmetlerine önemli oranda destek olmaya da devam ediyoruz” dedi.