İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sakarya’da şoförler yolcu ücretlerine zam istiyor

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan başkanlığında bir araya gelen Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanları, 4 yıldır zam alamadıklarını belirterek, “Artık bıçak kemiğe dayandı. Mevcut ücretle taşıma yapmamız mümkün değil” dediler.

SAKARYA
Yapılan görüşme sonunda açıklama yapan SESOB Başkanı Hasan Alişan, yolcu ücretlerine en son 2012 yılında zam yapıldığını hatırlatarak, Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlarının haklı taleplerinin yerine gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

MALİYETLER ALTINDA EZİLİYOR

Araç sigortalarının 2012 yılında 535 lira iken, bugün en düşüğünün ortalama 1.900 lira ile %258 zamlandığını söyleyen SESOB Başkanı Alişan, “Yol Geçiş İzin belgesi 110 lira iken bugün 170 liraya, tek bir otobüs lastiği 575 lira iken bugün 675 liraya, personel işveren maliyeti 1.095 lira iken bugün 1.935 liraya, akaryakıt 3.80 lira iken bugün 4.07 liraya çıkmıştır.  Yani yol geçiş izin belgesine %65, araç sigortasına %258, personel maliyetine % 77, otobüs lastiğine %17, akaryakıta % 8 zam gelmiştir. Dövize baktığımızda ortalama yükseliş ise % 84 dür. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, şoför esnafımızın artan bu maliyetler altında nasıl ezildiği, açıkça ortadadır. Şoför esnafımız artan maliyetler karşısında giderleri karşılayamaz, evine ekmek götüremez duruma gelmiştir” dedi.

MAĞDURİYET GİDERİLMELİ

Yetkililerin bunları göz önünde bulundurarak, şoför esnafının mağduriyetini gidermesini isteyen Başkan Alişan, “Bizler belediyelerin imkanlarına sahip değiliz. Vatandaşlarımızı da burada duyarlı olmaya davet ediyoruz. Vatandaşımız temiz ve bakımlı araçlara binmek istiyor. ‘Neden araçların koltukları yenilenmiyor, kliması çalışmıyor diye şikayette bulunuyor?’ Bu şartlarda şoför esnafımız nasıl araçlarını yenilesin? Aracında klimasını çalıştırsın. Artan maliyetler karşısında direnme gücü kalmayan şoför esnafımız, kaliteli hizmet vermek için zam istiyor. Bizlerde Birlik olarak, bu haklı taleplerini yetkililere taşıyarak, onların mağduriyetlerini giderme yolunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.