İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de İlk: SAÜ Teknoloji Fakültesi’ne MÜDEK Akreditasyonu

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Türkiye’deki Teknoloji Fakülteleri arasında akreditasyon alan ilk fakülte olma unvanını sağlayarak bir ilke imza attı.

SAKARYA – Sakarya Üniversitesi
Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından gerçekleştirilen akreditasyon sürecini başarıyla tamamladı. MÜDEK değerlendirme sonucunda, Teknoloji Fakültesinin tüm bölümleri (Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Metalurji-Malzeme Mühendisliği) akredite olmaya hak kazandı.

Alınan akreditasyon sayesinde öğrencilerinin diplomalarında EUROACE etiketi yer alacak. SAÜ Teknoloji Fakültesi’nin uluslararası standartlarda Mühendislik Eğitimi verdiği tescillendiği gibi, öğrencilerinin yurt dışında da tanınabilirliği resmileşmiş oldu

SAÜ’de Akreditasyon Heyecanı Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Sakarya Üniversitesi’nin, tüm bölümlerin akredite olması konusundaki hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirten Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitede akredite program sayısının 40’a ulaştığını açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kalite ve akreditasyon temelli yeni vizyonu doğrultusunda Sakarya Üniversitesi’nin bu süreçlere ağırlık verdiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Stratejik yönetim ve kurumsal yaklaşıma verdiğimiz önem ile hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Üniversitedeki tüm bölümlerin akredite olması doğrultusunda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tüm bölümlerimizi akredite ederek Türkiye’de bir rekora imza atacağız” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin akreditasyon programına başvuran ve bu süreci başarıyla tamamlayan Türkiye’deki ilk ve tek Teknoloji Fakültesi oldu. Teknoloji Fakültesi’ni ve bölümlerini başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Birlikte Güçlüyüz

Başarının, işbirliği içinde hareket edilen tüm iç ve dış paydaşların katkılarıyla kazanıldığını dile getiren Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “açmış olduğu yeni ufuklar, vermiş olduğu destek ve teşviklerle Sayın Rektörümüze, yapıcı yaklaşımları, özverili çalışmaları ve objektif değerlendirmeleri için Saygıdeğer MÜDEK Takım Başkanları ve değerlendiricilerine, öğrencilerimize ve mesai kavramına bakmaksızın özverili bir biçimde bu süreçte çalışan personelimize, bizlerle her daim birlikte olan kamu kurum ve STK temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.