İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zabıta Ekipleri Gramaj Denetiminde

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nin, Burhaniye’deki fırıncıların talebi üzerine 270 gram ekmeğin 1,50 TL’ye satılmasını öngören kararının ardından, belediye zabıta ekipleri gramaj ve hijyen denetimine çıktı.

BALIKESİR – Burhaniye

Burhaniye’de 200 gram ekmeği 1 TL’den satan fırıncıların talebi üzerine toplanan Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği komisyonu, ekmeğin fiyatını 1,50 TL olarak belirlerken, gramajının da 270’e çıkarılmasına karar verdi.  Zam oranının üstünde bir gramaj artışını öngören kararın ardından, Belediye Zabıta Ekipleri ilçedeki fırınlarda gramaj ve hijyen denetimi yaptı.  Vatandaşların sağlıklı bir şekilde gıda ürünlerini tüketebilmesi için kontrollerini sürdüren zabıta ekipleri, ekmeklerin gramajlarının yanı sıra fırınlarda hijyen denetimi de yaparak, standartlara uygun üretim yapılıp yapılmadığını kontrol etti.

Fırın denetimiyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Büyük bir titizlikle sürdürdüğümüz denetimlerimizde, gramaj ve hijyen konusunda olumsuz bir durumla karşılaşmamak bizleri son derece memnun ediyor. Fırın sahiplerinin hassasiyeti ve zabıta ekiplerimizin düzenli kontrolleri sonucunda oluşan bu tablonun devamı için denetimlerimizi sürdüreceğiz. Vatandaşın sağlığını düşünerek kurallara uyan esnafımıza teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.