İstanbul
Az bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel 19 bin meyve fidanı toprakla buluştu

19 bin meyve fidanı toprakla buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, tarımda vizyon proje olan UTÇEM’de tarımsal kalkınmaya geleneksel ve endüstriyel üretimle güçlü bir katkı sunacakları 27 türden 65 çeşit meyvenin üretimi için 19 bin meyve fidanının toprakla buluştuğunu açıkladı.  

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Erenler Alancuma’da yer alan Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi’ni (UTÇEM) ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yüce, meyve üretimi ve eğitim noktasında yapılan uygulamaları denetledi.

UTÇEM bir üretim üssü

Toplamda 27 tür ve 65 çeşit meyve yetiştirilmesi için çalışmaların başladığı adeta bir üretim üssü olan UTÇEM'de avokado, vişne, ayva, armut, kiraz, hurma, hünnap, ahududu, böğürtlen, badem, kayısı, nektarin, erik, kivi, aronya, kestane, muşmula, incir ve birçok meyvenin üretimi için toprak ilmek ilmek işleniyor.

Bu tesiste ilk meyvelerin hasat edilmeye başladığı ilk günden itibaren Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir katma değerin oluşmaya başladığını ifade etti. Yüce, şu ana kadar UTÇEM’de birçok meyvenin içinde olduğu geniş bir yelpazede 19 bin meyve fidanının toprakla buluştuğunu açıkladı. Geleneksel tarım, endüstriyel üretim modelleri ve dünyanın en gelişmiş tekniklerini uygulayarak tarımda fark oluşturmak istediklerini vurguladı.

UTÇEM devasa bir okul

Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak çok yönlü tarımsal kalkınma fikriyle donattığımız, meyve üretim, eğitim ve demostrasyon alanlarında 27 türden ürünün üretimine başladık. Meyve bahçelerimiz tarım 4.0 vizyonu ile donatıldı. Yeni teknikler gösteriliyor, geleneksel modeller ve endüstriyel modüller işleniyor. Burası aynı zamanda devasa bir okul niteliğinde. Bizler şehrimizin ne kadar verimli topraklara sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu merkezi her geçen gün geliştirerek Sakarya’yı iyi bir noktaya taşıyacağız” dedi.

Yüksek teknolojiyle yükselen Sakarya

Tarımda “Ar-Ge” ve “teknoloji” vurgusu yapan Yüce, “Tarımda yüksek teknolojiyi kullanarak Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı, çiftçilerin, öğrencilerin ve genç girişimcilerin bilgilendirildiği merkezimizde, şehrin iklim yapısına uygun katma değeri yüksek ürünler üretilmesi öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Elbette tüm bunları en doğru şekilde hayata geçirebilmek için teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Aynı zamanda alanında uzman ekip arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları ile katma değeri yüksek bilinçli bir tarım hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *