İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel 36’ncı Vakıflar Haftası etkinlikleri ‘Vakıf Medeniyetinde Ramazan’ temasıyla gerçekleşti

36’ncı Vakıflar Haftası etkinlikleri ‘Vakıf Medeniyetinde Ramazan’ temasıyla gerçekleşti

1110
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
36’ncı Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında vakıfların önemine dikkat çekmek amacıyla panel ve iftar programı düzenlendi.



Bu yıl 6-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan 36’ncı Vakıflar Haftası etkinlikleri İstanbul’da gerçekleştirilen panel ve iftar programı ile ifa edildi. Her yıl Mayıs ayında kutlanan Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen programda insanlar arasındaki yardım duygusunun ve dayanışmanın önemine vurgu yapıldı. Programda; vakıf ve Ramazan kültürü, edebiyatta Ramazan manileri, imaretlerde Ramazan hizmetleri, vakfiyelerde Ramazan hizmetleri gibi konu başlıkları ele alındı.



"İnancımızın gereği paylaşmak, vakıflar aracılığıyla bunu yapıyoruz"

36’ncı Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda konuşan İstanbul Vakıflar 1’inci Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Vakıflar Haftasının 1983 yılından beri kutlanmaya başladığını belirterek, "Vakıflar haftası bu yıl 6 Mayıs tarihiyle başladı. Vakıflar Haftası, Ramazan ayının ilk gününe denk geldi, bu sebeple temayı ‘Vakıf Medeniyetinde Ramazan’ olarak belirledik. Vakıflar sadece, Allah’ın rızasını kazanmak için kuruluyor. Vakıflar sağlık, eğitim, gıda yardımı gibi görevler üstleniyor. Vakıfların ilk örneklerini Peygamber efendimiz yedi hurma bahçesini vakfetmekle bize göstermiş. Çok eski tarihlerden itibaren Selçuklulardan Osmanlılara vakıflar gelişerek devam etmiş. Osmanlıda vakıf medeniyeti zirve yapmış, adalet ve güvenlik dışında bütün işler vakıflar yoluyla yapılmış. Günümüzde kamu kurumlarının yaptığı işleri Osmanlı’da vakıflar yapmış. Böyle bir medeniyeti diri tutmak, anlatmak, gelecek nesillere aktarmak adına Vakıflar Haftalarını kutluyoruz. İnancımızın gereği paylaşmak, vakıflar aracılığıyla bunu yapıyoruz. Vakıflar kültürümüzde çok eskilere dayanıyor. Türkiye’de de 5 binin üzerinde vakıf var. Türkiye’de bulunan 200’ün üzerinde üniversite var, bu üniversitelerin yarıya yakını vakıflar tarafından kurulmuş. Hayatımızın her yerinde vakıflar faaliyetlerine devam ediyor, bu vesile ile vakfeden geçmişimize rahmet diliyorum, vakıf yoluyla hizmet edenlere hayatta olanlara da uzun ömürler diliyorum" dedi.

Panel konuşmalarının ardından, iftar yemeğine geçildi. 36’ncı Vakıflar Haftası kapsamında etkinlikler hafta boyu devam edeceği kaydedildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *