İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel 5. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı başlıyor

5. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı başlıyor

Akademisyen ve uzman panelistlerin katılacağı 5. Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı, 16 Ağustos Perşembe günü Kocaeli Ticaret Odası’nda düzenlenecek

KOCAELİ

Kocaeli, gerek tarihsel dönemlerde gerekse 1999 yılında olan deprem, Kocaeli kentinin deprem gerçeğini çok acı bir şekilde tekrar hatırlattı. Bu kapsamda geleneksel hale getirilen Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı 5. kez düzenlenecek. 16 Ağustos Perşembe günü Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) saat 10.00’da başlayacak olan çalıştayda ulusal ve uluslararası kurumlardan, akademisyen ve uzman isimler panelist olarak katılacak. 17 Ağustos Cuma günü ise panelistlerin katılacağı teknik gezi düzenlenecek. Ayrıca Çalıştay günü sabah saat 09.30’da KOTO’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin birlikte gerçekleştireceği “Kocaeli İli Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Kent Uygulaması Projesi” ile ilgili protokol imzalanacak.

3 OTURUMDA BİRÇOK FARKLI KONU

KOTO Meclis Salonunda yapılacak olan çalıştay, üç oturum halinde yapılacak. Çalıştayda Stratejik Afet Eylem Planları, Afetlerin Ruh Sağlığı Boyutları ve Stratejik Afet Eylem Planlarının Kocaeli Uygulamaları olarak belirlendi. Çalıştay kapsamında Afet Yönetiminin Stratejik Dönüşümü, Afetlerde Kızılay’ın Rolü,  Doğal Afetleri İzleme ve Erken Uyarı Sistemleri, Olası Depremlerin Kocaeli’ye Etkileri, Türkiye'de Depremler ve Ruh ve Toplum Sağlığı Çalışmaları, Afet Sonrası Psikososyal Hizmetlerde Kanıta Dayalı Yaklaşımlar ve Araştırma Sorunları,  Depremler: Daha İyi Nasıl Yanıt Vereceğimizi Öğrendik mi, Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Kent Uygulaması, Çok Bandlı InSAR ve GNSS Tekniği İle Doğu Marmara’nın İzlenmesi, Türkiye Kıyılarında Tsunami Tehlikesi ve Tsunami Erken Uyarı Sistemleri, KBB’nin Afetlere Müdahale Kapasitesi - 99 Tecrübesi ve Mevcut Durumun İrdelenmesi konularında bilgilendirmeler yapılacak.

YERLİ VE YABANCI UZMAN İSİMLER KATILACAK

Deprem, toplum sağlığı ve diğer afet durumlarıyla ilgili birçok konunun ele alınacağı çalıştaya yerli ve yabancı birçok uzman isim katılacak. Panelistler arasında Avrupa Birliği Ortak Araştırma Merkezi’nden Alessandro Annunzıato, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Tamer Aker, İngiltere Polis Teşkilatı Danışmanı Piskiyatrist Prof. Dr. David A. Alexander ve Türk Kızılay’ından Doç. Dr. Cengiz İpek gibi birçok önemli isim bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *