İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel 88 tır şoförü Sakarya'da karantinaya alındı

88 tır şoförü Sakarya'da karantinaya alındı

Gençlik ve Spor Bakanlığı bağlı KYK yurtları, yurt dışında okuyan 2000 öğrenci ve 88 şoföre ev sahipliği yapıyor.

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan korona virüsüne karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama sonrası, yurt dışında yaşayan 2 bin öğrencinin ülkeye gelmesi beklenirken, uluslararası taşımacılık yapan 88 tır şoförü Ro-Ro gemisi ile Karasu Limanından ülkeye giriş yaptı. Ukrayna’dan Ro-Ro Gemisiyle Sakarya’nın Karasu ilçesi limanına getirilen 88 Türk vatandaşı tır şoförü, yapılan ilk sağlık taramaları ardından polis eşliğinde 2 otobüs ile Sakarya’nın Serdivan İlçesinde bulunan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Arif Nihat Asya Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda da kontrollerden geçirilerek yurda yerleştirildi.

AFAD, UMKE, polis ve sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu yurtta, Ukrayna’dan gelen şoförler kayıtları yapıldıktan ve 2’nci sağlık taramasından geçirildikten sonra 14 gün boyunca kalacakları odalarına gönderildiler. Öte yandan, bazı şoförlerin otobüslerden Türk bayrakları eşliğinde inmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Müdürlüğüne bağlı Müdür ve Personel, yurda giderek, yabancı şoförlerin sorunsuz bir şekilde yurda yerleşmesini sağladılar.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu sosyal medya hesabında; “ Bugüne dek ülkemizin pırıl pırıl evlatlarına yuva olan yurtlarımız, bugün yurtdışından gelen misafirlerimize ev sahipliği yapıyor.  Bu süreçte yurtlarımızın ilk adres olması, bu binaların hakiki anlamda milletimize “yurt” olduğunun en büyük göstergesidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *