İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Ataşehir’de 4 bin 520 öğrenciye sıfır atık eğitimi verildi

Ataşehir’de 4 bin 520 öğrenciye sıfır atık eğitimi verildi

1871
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ülke genelinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçedeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sıfır atık eğitimi verildi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan Sıfır Atık Yönetimi Eylem Planı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’deki tüm kamu kuruluşlarında Sıfır Atık Projesi’ni başlatmıştı.

Çalışmaların Ataşehir’de devam eden bölümünde, belediye tarafından 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı içerisinde 16 okulda 41 eğitim verilerek toplamda 4 bin 520 öğrenciye ulaşıldı.

Sıfır atık eğitimleri kapsamında; Akşemsettin İlkokulu, Bahçeşehir Koleji, Kadriye Faik Koparan İlkokulu, Yüzyıl Anaokulu, Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu, Şehir Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ataşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Rauf Anadolu Lisesi, Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeditepe Özel Eğitim Meslek Lisesi, Şehit Öğretmen Nuriye Ak Anaokulu, Ali Fuat Cebesoy İlkokulu, Denizatı Okulları, Emlak Konut Ortaokulu ve Cemile Besler İlkokulunda bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Eğitim sunumlarında öğrencilere ambalaj atıklarının, atık pillerin, elektronik atıkların ve bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması ve geri dönüşümü hakkında bilgi verilirken, sıfır atık konusunun önemine de dikkat çekildi. Ayrıca Ataşehir Belediyesinin sıfır atık uygulamaları anlatılırken, bireylerin de üzerine düşen sorumluluklar öğrencilerle paylaşıldı. Eğitimlerle birlikte öğrenciler zaman zaman geri dönüşüm tesislerini de yerinde ziyaret etme fırsatı buldu. Eğitimlerin sonunda öğrencilere konuyla ilgili broşürler dağıtıldı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *