İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meme kanseri konferansı

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meme kanseri konferansı

1416
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, meme kanserine dikkat çekmek ve vatandaşları bilgilendirmek için konferans düzenledi.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Meme kanserine yönelik farkındalık oluşturmak için konferans düzenledi. Konferansta dalında uzman doktorlar çıkarak, slaytlar eşliğinde meme kanseri hakkında bilinmeyenleri anlatarak, meme kanseri konusunda duyarlı olunması gerektiğini söyledi.

Konferansta meme kanserinin görülme sıklıklarından bahseden Uzm. Dr. Merve Tokoçin, “Görülme sıklığı, ikinci görünen kanser, birincisi akciğer kanseri. Kadınlarda en sık gözüken kanser. 2012’de 1,5 milyonun üzerinde kadın meme kanseri tanısı almıştı. Haritalarda gözüktüğü gibi, ülkeler arasında 4 kat farkında. Amerika’da Avrupa’da 100 binde 100 hastada görülürken, Asya’da, Afrika’da 100 binde 25-27 arası görülmektedir. Ölüm sıklığında ise dünyada 5. Kanser. Gelişmekte olan ülkelerde kadınlardaki en sık ölüm nedeni. Gelişmiş ülkelerde ise akciğer kanserinden sonra ikinci ölüm sıklığında. 2012’de yarım milyon insan meme kanseri nedeniyle vefat etmiştir. Dünyada meme kanseri sıklığı 2008 çalışmalarındaki verilerine göre, görülme sıklığı yüzde 20 artmışken, ölüme neden olma sıklığı yüzde 14, yine artışta ama yine yüzde 6’lık kısmı kurtarabiliyoruz. Görülme sıklığı gelişmiş ülkelerdeyken, görülme sıklığı yine gelişmekte olan ülkelerde fazla. Neden gelişmekte olan ülkelerde daha fazla olmasının sebebi, Afrika ve Asya’daki insanlarda bulunmadığı için daha fazla” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *