İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Bakan Kurum sözünü tuttu, Başakşehir’de imar iletişim ofisi açıldı

Bakan Kurum sözünü tuttu, Başakşehir’de imar iletişim ofisi açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Başakşehirli vatandaşlara verdiği sözü tuttu. Kurum’un imar müjdesinin ardından vatandaşların yıl sonuna kadar sorularını ve taleplerini iletebilecekleri imar iletişim ofisi Şahintepe’de açıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde Başakşehir’de vatandaşlar ile bir araya gelmişti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kurum mağduriyet yaşayanların gerekli çözümlerin yapılacağı, imar projeleri tamamlanmış tapuları yılsonuna kadar teslim edileceği müjdesini vermişti. Kurum, Başakşehirli vatandaşlarla buluşmasında “Vatandaşlarımız Haziran ayı sonuna kadar imarla ilgili taleplerini buraya yapacak, 1 Temmuz itibariyle de sorunlar çözüme kavuşturulacak. Yıl sonuna geldiğimizde ise Şahintepe’nin imar sorunu çözülmüş olacak. Eğer bu sözümüzü yerine getirmezsek koltuklarımızda oturmayalım” demişti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ofiste talepleri olan Başakşehirliler için tapu, kimlik fotokopisi, fatura, noter satış sözleşmesi, vekaletnameme, onaylı çap, veraset ilanı gibi belgeler isteniyor. Şahintepe’ye açılan iletişim ofisinde vatandaşlar imar ile ilgili soru ve taleplerini yıl sonuna kadar iletebilecek.



Vatandaşlar imar ile ilgili tüm sorularına karşılık bulacak

Vatandaşların imar iletişim ofisine olan ilgisine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Şehir Plancısı Doğukan Günaydın, “Birkaç hafta önce sayın bakanımızın Şahintepe bölgesinde vatandaşlarla yapmış olduğu toplantı neticesinde buraya bir imar iletişim ofisi açtık. Bu kapsamda vatandaşlar imar ile ilgili ne tarz düzenlemeler yapılması ve istekleri ile ilgili talep topluyoruz. Bu talepler çerçevesinde de yeniden imar uygulama işlemi ve planlama işlemleri tesis edilecek. Biz burada vatandaşlardan talep topluyoruz. Bu doğrultuda da yeniden imar planları hazırlama işlemlerini de değerlendirmeye alacağız. İletişim ofisinin yapmış olduğu faaliyetler duyuldukça talep günden güne artıyor. Vatandaşların talebi yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *