İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel "Balık" denetiminde 13 ton balığa el konuldu

"Balık" denetiminde 13 ton balığa el konuldu

853
GÖSTERİM
4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Marmara Denizi’nde avlanan balıkçıları denetledi. Denetimlerde 13 ton balığa en konulurken 14 balıkçıya idari para cezası uygulandı.

İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Marmara Denizi’nde avlanan balıkçıları denetledi. Balık denetiminde 13 ton balığa el konuldu. Şok baskında 14 kişiye idari para cezası uygulandı.

İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü, Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Marmara Denizi’nde avlanan balıkçıları denetledi. Denetim çalışmalarına Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve deniz polisi de eşlik etti. Sahil Güvenlik polisleri denetim yaptığı her tekneye Türk Bayrağı hediye etti. Teknelere giren ekipler ruhsat kontrolü, personellerin su ürünleri tezkeresi, yer yasakları, derinlik yasakları ve ışıkla avcılık kontrolleri yaptı. Balıkların boylarını ve avlanma zamanlarını denetleyen ekipler, kriterlere uymayan işletmelere cezai işlem uyguladı. Denetimlerde toplam 13 ton balığa el konuldu. Ayrıca 14 balıkçıya idari para cezası uygulandı.

Hem karadan hem de denizden yapılan denetimlerde 289 kasa istavrit, 1 kasa Dil, 2 kasa Sazan, 90 kasa Mezgit, 409 kasa Kefal, 63 kasa Hamsi, 2 kasa Bakalyaro, 75 kasa Barbun ve 2 kasa Lüfer ele geçirilerek 13 ton balığa el konuldu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, denetimlerin yıl boyu 7 gün 24 saat esasına göre yapıldığını belirtti.

“Yasak boyu olan balıklara el koyma işlemi gerçekleştirdik”

El koyulan balıkların mülkiyetini kamuoyuna geçirip milli emlak vasıtasıyla satışlarının gerçekleştirildiğini söyleyen Karaca, "Gürpınar Su Ürünleri Halinde yaptığımız denetimlerde yasal boyu altında avlanan balıkçıları tespit ettik. Bu balıklara el koyma işlemi gerçekleştirdik. El koyduğumuz mülkiyetini kamuoyuna geçirip milli emlak vasıtasıyla satışlarını gerçekleştiriyoruz. Eğer satışlar olmazsa satış çıkmazsa hayır kurumlarına bağışlıyoruz ama oda olmazsa imha ediyoruz. El koyduğumuz balıklar; hamsi balığı 9 santimetre olması gerekirken yaklaşık 5-6 civarında tespit ettik. Barbun, İstavrit, Mezgit balıklarında da yasal boy 13 santimetre olması gerekirken yasal boyun altında olduğu için el koyduk” şeklinde konuştu.

“Denetimlerimizi 7 gün 24 saat esasında da sürdürüyoruz”

Yapılan denetimlerin hem tüketiciyi hem de balıkçıları korumak için yaptıklarını dile getiren Karaca, “Bir balığa hayatında bir kere üreme fırsatı vermemiz lazım ki sürdürülebilir şekilde balıkçılık faaliyetini gerçekleştirelim. Yaptığımız denetimler hem tüketiciyi korumak hem de balıkçıyı korumak için yapıyoruz. Balıkçılarda kendilerinden sonraki nesiller balıkçılık faaliyetini sürdürmelerini sağlamak istiyoruz. Denizde ve karada İstanbul ilinde 8 karaya çıkış noktamız var. Denetimleri Su Ürünleri Halinde yapıyoruz. Ayrıca ürünlerin son tüketiciye iletildiği perakende satış noktalarında da 7 gün 24 saat esasında da çalışmalarımızı ve denetimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“İkinci bir yasak av sonucunda hapis cezaları gelecek”

Yasak avlanan balıkçılara hapis cezası geleceğini açıklayan Karaca, “2019 yılı içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yılın rakamlarının üzerine çıkmış durumdayız. Yeni Su Ürünleri Yasasıyla çok daha etkin ve verimli denetimler gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Değişen Su Ürünleri Yasasıyla cezalar biraz daha ağırlaşacak. Yasanın çıkmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve meclisimize bizi sahada daha güçlü kılacağı için teşekkür ediyoruz. Fiilin yasa dışı yerde boy, zaman ve yer yasaklarına uymayan balıkçılarımıza daha ağır cezalar getiriyor. Ayrıca tekerrür etmesi sonucunda hapis cezaları gelecek” diye konuştu.

“13 ton balığa yasal boyda avlanmadığı için el koyduk”

14 kişiye idari para cezası uyguladıklarını açıklayan İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Yaptığımız denetimin sonunda yaklaşık olarak dokuz yüz kırk üç kasa çeşitli balıklara hamsi, sazan, kefal, istavrit gibi balıklara el koyduk. Yaklaşık olarak on üç ton balığa yasal boyda avlanmadığı için el koyduk. Yarın itibarıyla Milli Emlak kanalıyla mülkiyeti kamuya geçirip satışlarını gerçekleştireceğiz. On dört kişiye de idari para cezası uygulandı” ifadelerinde bulundu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *