İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Başkan Yüce: “Sakarya süs bitkiciliğinde örnek olmaya devam edecek”

Başkan Yüce: “Sakarya süs bitkiciliğinde örnek olmaya devam edecek”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca Yanık’ta Sakarya Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği’ne tahsis edilen fidanlıkta incelemelerde bulundu.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ile Sakarya Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Yaşar’dan bilgiler alan Başkan Yüce, şehirde süs bitkiciliği alanında yaşanacak gelişmeyle birlikte ekonomik kalkınmaya destek sunacaklarını ve yerli üretimi teşvik edecek adımlar atacaklarını dile getirdi.



“Süs bitkiciliğinde örnek şehir”

Başkan Ekrem Yüce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Süs bitkiciliği alanında Sakarya’nın sahip olduğu potansiyelin farkındayız. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek adına gerekli adımları ivedi bir şekilde atıyoruz. Süs bitkiciliği sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızı ziyaret ediyor, sektöre ilişkin bilgiler alıyor, yapacağımız çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunuyoruz. Öte yandan Fidancılık ve Peyzaj A.Ş için adımımızı atmıştık. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde kuracağımız şirket ile sektörün kalkınması ve Sakarya’nın süs bitkiciliğinde örnek bir şehir haline gelmesini sağlayacağız” dedi.



“Üretim ile yerel kalkınma”

Başkan Yüce, Sakarya’nın sahip olduğu potansiyeli en iyi şekilde değerlendireceklerini belirterek, “Yerelde kalkınma için üretimin önemini her fırsatta vurguluyorum. Yerli ve milli üretim ile sektör ekonomik tabloya şüphesiz büyük bir katkı sunacaktır. Şehrimiz ihracat rakamlarını da süs bitkiciliği alanında yapacağımız girişimlerle arttıracağız. Sakarya’nın sahip olduğu mümbit toprakları en iyi şekilde değerlendirerek üreticimizin, çiftçimizin yanında olacağız. Hep birlikte şehrimiz için yeni çalışmaları hayata geçirmeye, gelir düzeyi ve yaşam standartlarını arttırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *