İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Bilgisayar Mühendisi adayları projelerini sergilediler

Bilgisayar Mühendisi adayları projelerini sergilediler

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri hem bitirme projelerinin sunumunu yaptılar, hem de projeleri ile ödül kazanma fırsatı buldular.
KOCAELİ - Gebze
Gerçek bir problemi çözmek üzere mühendislik becerilerini kullanmayı/geliştirmeyi hedefleyerek bilgisayar bölümünde düzenlenen bitirme projeleri demo programı tamamlandı. Öğrenciler burada lisans dönemleri boyunca öğrendikleri konuları uygulamalı olarak hem hocalarına hem de firmalardan gelen dış katılımcılara sunma imkânı buldular. Sağlıktan eğitime, güvenlikten havacılığa kadar birçok farklı konuda hazırlanan projeler oldukça ilgi uyandırdı. Ayrıca bitirme projelerinde yer alan öğrenciler arasında yarışma düzenlendi. Programa davet edilen şirketler tarafından bir jüri oluşturarak bağımsız bir şekilde projelerin değerlendirilmesi yapıldı. Şirket temsilcileri tarafından tek tek incelenen projeler değerlendirildikten sonra kazananlar için ödül merasimi gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan ve şirket temsilcilerinin puanlarıyla belirlen 3 öğrenci Accenture şirketi tarafından ödüllendirildi.
Yarışmada birinci GTÜ Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi Şevval Mehder'in RaspiJoy ismi verilen projesi oldu. Proje İHA yapmaya ve uçurmaya merakı olan kişilerin öğrenme sürecinde Raspberry Pi Zero gibi kolay bulunan küçük bir bilgisayar sayesinde kendi ihtiyaç duyduğu fonksiyonları kumandada istediği yere istediği şekilde koymasına ve gerçek bir uçuş yapmadan önce bu kendi tasarladıkları kumanda sayesinde uçuş kontrollerine alışıp öğrenme sürecini en az maliyetle tamamlamasına olanak sağlıyor.  İkinci olan GTÜ Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi Burak Akten'in Projesi; Melanoma deri kanserine erken evrede tanı konulması için derin öğrenme teknikleri kullanarak oluşturulan ve android sisteme sahip mobil cihazlarda rahatça kullanılabilecek bir sistem sağlıyor. Üçüncü olan GTÜ Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi Mehmet Önder Projesi ise; Mağazalardaki reklam afişlerinin oluşturduğu hasar ve maliyetlerinden dolayı, yerine ekran ve donanım konularak müşteriye özel bir reklam içeriğinin belirlenip ve bu içeriği 3 boyutlu olarak müşteriye sunulmasını. Müşteriye özel reklam içeriği belirleyebilmek için kişinin yüz fotoğrafından cinsiyet ve yaş tahmini yapılmasını. İçerik belirlendikten sonra ekranda kişinin ekrana göre konumunu belirleyip, konumuna göre içeriğin perspektif 3 boyutlu görüntüsünü ekrana yansıtmaktadır.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *