İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Bu Festivalde Sanat Konuşuyor

Bu Festivalde Sanat Konuşuyor

1062
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği 4. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali, 6 misafir ülke, 48 şehirden 124 sanatçıyı Bursa’da buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi, geleneksel el sanatların yaşatılması adına önemli bir festivale ev sahipliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği 4. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali törenle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş’in de katıldığı açılış töreni, mehter takımının marşları ve kılıç kalkan gösterisi ile başladı.

88 sanat dalı

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında düzenlenen açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, Bursa’nın, köklü tarihi ile büyüleyici bir yer olmasının yanında, kent kimliğini oluşturan kültürel değerlerin sanat dünyasına ilmek ilmek işlendiği bir şehir olduğunu söyledi. Tarihi çarşı ve hanlarıyla bir sanatkârlar şehri olan Bursa’nın kültürüne ve tarihine sahip çıktıklarını dile getiren Yıldız, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak; her projede kültürel ve sanatsal değerlerimizi, sadece Türk insanına değil tüm dünyaya bırakılacak mirasımız olarak görüyor ve gözetiyoruz. Sanat dallarımızı genç nesle aktarma projelerimizde tarihi ve kültürü ile bütünleşen programlara imza atıyoruz. Böylece dünün emaneti sanat dallarımızın yarınlara teslim edileceğini de garanti altına almış oluyoruz. Geleneksel el sanatları festivali ile halk kültürümüzün eşsiz örneklerini teşkil eden ancak günümüz yaşam koşullarına bağlı olarak her geçen gün kaybolmaya yüz tutan sanatlarımızı yaşatma ve geleceğe taşıma hedefiyle yola çıktık. Festivalimiz bu yıl; 6 misafir ülkenin yanında 48 şehrimizden 88 sanat dalında 124 sanatçıyı ağırlıyor. Halkımızı festival alanını gezmeye davet ediyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş de somut olmayan kültürel mirasın yaşatılması adına Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan geleneksel sanatların saha araştırmaları ile tespiti, kayıt altına alınması ve toplumsal hafızaya aktarılması adına önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren İbiş, “Çalışmalar kapsamında Bursa’da da 3034 bilgi ve belgeyi kayıt aldık. Yine bakanlık olarak geleneksel sanatlarla uğraşan sanatçılarımıza sanatçı tanıtım kartı veriyoruz. Bugüne kadar 123 sanatçıya tanıtım kartı verdik. Bu sanatçılarımızdan 40’ı eserleriyle bu festivalde yer alıyor” diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak da eserleriyle festivale katılan bütün sanatçılara teşekkür etti.

Konuşmalarından ardından Bursa’da Bakanlığın sanatçı tanıtım kartına sahip olma hakkı kazanan sanatçılara kartları dağıtıldı. Protokol üyeleri daha sonra festival kapsamında açılan stantları gezdi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *