İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Bursa’da 2020’nin vizyon projesine 647 fore kazık çakılıyor

Bursa’da 2020’nin vizyon projesine 647 fore kazık çakılıyor

799
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa’nın yatırımlarına 2020 yılında 350 milyon liralık Osmangazi Meydanı projesi damgasını vuracak. 2 bin araçlık otopark ve 24 saat yaşayan bir meydan inşa eden Osmangazi Belediyesi ekipleri 7 gün 24 saat çalışarak 30 metre derine iniyor. 647 fore kazığın çakılacağı proje tamamlandığında Bursa’nın en büyük projelerinden birisi olacak.

Bursa’nın buluşma noktası olacak olan Osmangazi Meydanı’nın ilk etabının çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Osmangazi Meydanı’nın 2020 yılının vizyon projesi olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursalıların bu meydanda nefes alacağını söyledi.

Bursa’nın yeni cazibe merkezi olacak Osmangazi Meydanı kentsel tasarım projesinin ilk etabındaki hafriyat ve temel kazı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Şehrin merkezinde 150 milyon lira bedel ödenerek kamulaştırılan ve yüzden fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen arazi üzerinde hayata geçirilen Osmangazi Meydanı projesinin ilk etap çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “2019 yılının sonlarında ilk kazması vurulan Osmangazi Meydanı, 2020 yılının en önemli projelerinden biri olacak. Başlamış olduğumuz 2 aylık çalışma neticesinde 12 metrelik kazıyı gerçekleştirdik. Şimdi 12 metreden aşağıya 647 fore kazık çakıyoruz. 647 kazığın etrafını çevreleyerek 20 ile 28 metre derinliğe inerek, kazıklar bittiğinde ise kazıya devam edeceğiz. 24 metre yer altına inerek inşaata başlamış olacağız. Bu inşaat ile birlikte Bursa’daki trafik ile ilgili sorunu ortadan kaldıracağız. 2 bin araçlık otopark yer altında şehrin sakinleşmesine katkı sağlayacak. Araçlarını bırakan vatandaşlar, yürüyerek veya metro ile çarşıya ulaşabilecekleri bir otopark olmuş olacak. Bununla birlikte çok amaçlı projenin üstü de Osmangazi Meydanı olarak vatandaşa hizmet edecek. Bursa’nın nefes alması açısından önemli olan bu projeyi hazırlarken, sadece bu bölgeye değil çevresi de hedeflendi. Bundan sonraki süreçte ikinci etabı, Santral Garaj ve Çarşamba Mahallesi projeleri var” dedi.

Osmangazi Belediyesi’nin bugüne kadar yapmış olduğu projelerin en büyük bütçeli ve kapsamlı çalışması olduğunu belirten Başkan Dündar, “40 dönümlük bir alana sahip olan meydan 2 etap olarak yapılacak. Birinci etabı 18 bin metrekarelik bir alan üzerine inşaat yapıyoruz. Dolayısıyla bu inşaat sosyal buluşma noktası olacak. Altında otopark, üstünde vatandaşın nefes aldığı alanlar olacak. Ayrıca Aynı zamanda meydan bünyesinde 500 kişilik nikah ve kokteyl salonu gibi alternatif bir mekanlarla hafta sonları da hareketli bir meydan olacak. Geçiş güzergahı olduğu için de vatandaşın buluşma noktası olacak. Uzun yıllar konuşulan ve tartışılan bir projeydi. Sadece belediyenin kendi teknik çalışanları değil, sosyal katmanların da bu işin içerisinde olmasını istedik. Akademik odalar, siyasi partiler, meclis üyeleri ve meydanlara stantlar kurarak vatandaşın da bilgisine başvurduk. O düşüncelerin harmanlanması sonucu çıkan bir projeye imza attık. Vatandaşın isteği gerçekleşmiş oldu” diye konuştu.

Bursa’nın merkezinde 4 kat yerin altında 2 bin araçlık otoparkla şehrin araç trafiği yoğunluğunu hafifleteceklerini belirten Dündar, “Santral Garaj bölgesi Bursa’nın eski merkezi, 24 saat yaşayan bölgenin de canlanması gerekiyor. İkinci etaplarla birlikte daha yaşanır bir hale gelmesi için çalışmalar yapacağız. Eskiyi hatırlayıp geleceğe yol alan bir proje olarak ortaya çıktı. 150 milyon kamulaştırmaya para harcandı. İhalesi KDV’si ile birlikte 200 milyon liraya imzalandı. Birinci etap 350 milyona mal oldu. İkinci etabının kamulaştırma süreci devam ediyor. Bu proje tamamen kamu kaynaklarıyla yürütülmektedir. Burası yap, işlet ve devret modeliyle yapılmadı. Burası belediye tarafından kamulaştırılarak inşaata başlanıldı. İller Bankası’ndan kredi kullanılıyor. Burası belediyenin malı olacaktır. Osmangazi ilçesinin herhangi bir noktasında proje ortaya koyduğumuz da devamının geldiğini görüyoruz. Burası da tek burasını kapsamıyor. Bu bölgenin çevresine de hitap edecektir. Yolun yer altına alınmasıyla tarihi çarşı ile demir yolunun kavuşmasına vesile olacaktır” şeklinde konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *