İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Can Köseleci’nin anısı yaşatılacak

Can Köseleci’nin anısı yaşatılacak

U.R. 2440 Bölge Federasyonu’na bağlı Bursa Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü, geçen yıl vefat eden kurucu üyesi Can Köseleci’yi unutmadı. Can Köseleci adına bu yıl 5 takımın katılımıyla Ulusal Goalball Turnuvası düzenleyen kulüp, organizasyonu ilerleyen yıllarda uluslararası boyuta taşımayı hedefliyor.

Kulüp Başkanı Tuğrul Havuçoğlu, Bursa’daki Rotary camiasının önde gelen isimlerinden olan ve geçen yıl hayata veda eden kurucu üyeleri Can Köseleci’nin anısını her fırsatta yaşatmak için çaba harcayacaklarını söyledi. Havuçoğlu, Can Köseleci’nin genç yaşlarda katıldığı hizmet kervanında önemli bir yeri olduğunu, özellikle Bursa’da başta eğitim olmak üzere sosyal hayata büyük katkılar yaptığını, ulusal ve uluslararası camiada saygın bir yere sahip olduğunu belirti.

Can Köseleci’nin ölümünün birinci yıl dönümünde anısını yaşatmak için bir turnuva projesi ortaya koyduklarına vurgu yapan Tuğrul Havuçoğlu, ilkini ulusal düzeyde bu yıl düzenledikleri turnuvayı, gelecek yıllarda uluslararası boyuta taşımak istediklerini belirtti. Havuçoğlu, turnuva için görme engellilerin yaptığı bir spor dalı olan goalball dalını seçtiklerini belirtti.

Goalball sporunun ülkemizde de yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladığını kaydeden Havuçoğlu, turnuvayı kulüplerinin toplum birliği olan Bursa Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) ile birlikte yürüttüklerini söyledi. Görme Engelliler Federasyonu ile de iş birliği yaparak turnuvayı ulusal takvime aldıklarını ifade eden Tuğrul Havuçoğlu, “5 takımın katılımıyla Bursa Nilüfer 100. Yıl Spor Salonu’nda düzenlediğimiz ilk turnuvada Konya Mevlana Engelliler Spor Kulübü kazandı. Kulübümüz adına turnuvaya katılan tüm sporculara, takım yöneticilerin ve bize destek olan federasyon yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

1946 yılında görme engelli savaş gazilerinin rehabilitasyonu amacıyla geliştirilen goalball, görme engelli üçer kişiden oluşan iki takım arasında oynanıyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *