İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel 'Darbelerde sivil toplum çok önemli'

'Darbelerde sivil toplum çok önemli'

1105
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kocaeli Büyükşehir’nin düzenlediği Kartepe Zirvesi’nde akademisyenler “Darbeler: Türkiye Deneyimi” konusunu irdeledi

KOCAELİ

Dünyadaki darbeler ve 15 Temmuz Darbe Girişimini bütün boyutlarıyla masaya yatırılacağı 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu-Kartepe Zirvesi, 26 ülkeden 187 entelektüelin katılımıyla sürüyor. Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yusuf Genç, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Onur Okyar, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Serpil Seda Şimşek “Darbeler: Türkiye Deneyimi” konulu konferansta darbeler hakkında ilginç detaylar aktardı.

DARBELERE KARŞI SİVİL TOPLUM

Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yusuf Genç, 15 Temmuz Sempozyumunda 3 gün boyunca çok kaliteli çalışmalar yapıldığını belirtti. Genç, “Gerçekten 15 Temmuz Sempozyumunda 3 gün boyunca çok kaliteli çalışmalar yapıldı. Darbe girişimlerinin püskürtülmesinde ve direnişin en temel ayağını halk oluşturuyor. Darbelerde sivil toplum çok önemlidir. Sivil toplum sayısal olarak çoğunluğu ve diğer unsurlarıyla bir baskı aracı olmuştur. Unutmamak gerekir ki; 15 Temmuz sivil toplumun baskıyla ve direnişiyle bertaraf edilmiştir” dedi.

15 TEMMUZ VE İRAN’DAKİ NOJEH DARBESİ

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Onur Okyar, 15 Temmuz Darbe Girişimiyle 1980 yılında İran’da yapılan Nojeh Darbesi’nin ortak yönlerinin olduğunu belirtti. Okyar, “Nojehdarbesinden de 28 tank ve savaş uçaklarıyla İran Parlementosu gibi kamu kurum binaları bombalanıyor. 15 Temmuz ve 1980 Nojeh darbesinin birçok ortak yani bulunuyor. Uçaklardan süpersonik patlamalar yapılması, meclisin bombalanması ve diğer birçok olay, her iki darbede de mevcuttur” dedi.

27 MAYIS VE 15 TEMMUZ

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Serpil Seda Şimşek, “27 Mayıs darbesi ülkemizde yapılan tüm darbelerin aslında ilham kaynağıdır. 27 Mayıs darbesinde medya darbeyi hazırlayan bir unsurdur. 15 Temmuz’da ise medya darbeye karşı bir duruş sergilemiştir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *