İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Dünyaca ünlü “Psikoloji” kitabı Türkçeye çevrildi

Dünyaca ünlü “Psikoloji” kitabı Türkçeye çevrildi

890
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Yayınevi, Oxford Üniversitesi Yayınevi’nin dünyaca ünlü dizisi “Very Short Introductions”tan çıkan “Psikoloji” kitabını Türkçeye kazandırdı.

İKÜ Yayınevi, Oxford Üniversitesi Yayınevi’nin dünyaca ünlü “Very Short Introductions” dizisinden seçerek hazırladığı “Çok Kısa Bir Başlangıç” adlı kitap dizisini okurlarla buluşturmaya devam ediyor. Oxford Üniversitesi Bilişsel Terapi Merkezinde birlikte çalışan Gillian Butler ve Freda McManus’un yazdığı, çevirmen Özgün Emre Koç’un Türkçeye çevirdiği serinin beşinci kitabı Psikoloji raflardaki yerini aldı. Kitabın Türkçe baskısına özel ön sözü ise bağlanma ve ebeveynlik, psikolojik ölçüm ve sosyal psikoloji alanlarındaki ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Nebi Sümer yazdı.

Psikoloji alanındaki temel sorulardan yola çıkan kitapta, psikoloji biliminin nasıl geliştiği ve araştırma alanları ele alınıyor. Algı, öğrenme, düşünme, bellek, dikkat, psikolojik ve sosyal gelişim, motivasyon ve duygular, bireysel farklılıklar, anormallik ve insanların birbirini nasıl etkilediği gibi konuların ana başlık olarak yer aldığı Psikoloji’de, nörobilim, evrimsel psikoloji ve bilişsel psikoloji gibi alanlardaki ilerlemeler dikkate alınarak, beynin nasıl çalıştığına dair güncel gelişmeler de yorumlanıyor.

Yazarlar Gillian Butler ve Freda McManus’un, psikoloji biliminin insan hayatının pek çok alanında nasıl kullanıldığına ve gelecekte nasıl kullanılabileceğine dair değerlendirmelerinin de dikkat çektiği kitapla ilgili Prof. Dr. Nebi Sümer ise şöyle konuştu: “Bir çeşit sosyal sermaye olarak kabul edilen psikoloji okuryazarlığı, özellikle Batı ülkelerinde sadece psikoloji lisans eğitimi okuyanların değil, geniş kitlelerin ihtiyaç duyduğu yeni bir beceri olarak görülmekte ve yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır. Bu doğrultuda bu kısa kitabın ülkemizde psikoloji okuryazarlığının yaygınlaşmasına değerli bir katkıda bulunacağına inanıyorum.”
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *