Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen “Yükseköğretimin Geleceği ve Parlayan Bir Yıldız Olarak Kocaeli Üniversitesi” adlı söyleşi programının konuğu Kocaeli Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü oldu.
“Her Fikre, Her Anlayışa Saygılıyız”
Uluslararası Gençlik Merkezi’nde yapılan söyleşiye akademisyenler ve kent protokolü ilgi gösterdi. Burhanettin Karal’ın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan söyleşinin açılış konuşmasını ÖĞ-DER Kocaeli Şubesi Başkanı Serkan Kocakır yaptı. Şube Başkanı Kocakır’ın ardından, kürsüye Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hülagü geldi. Her düşüncedeki insanın üniversitede olması gerektiğini, herkesin mutlaka farklı fikirlere sahip olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Hülagü, “Biz namuslu, erdemli, işini düzgün yapan, akademisyen çizgisini koruyan herkesle çalışırız. Biz yola çıkarken her fikre ve her anlayışa saygılı olmanın sözünü verdik. Fakat bu noktada kırmızı çizgimizi de belirledik. Bizim kırmızı çizgimiz, tek millet tek bayraktır” şeklinde konuştu.
“Dünyadaki Yenilikleri Takip Etmek Önemli”
Üniversitelerin artık sadece eğitim veren kurumlar olmadığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Hülagü, “Günümüzde üniversiteler, bilgi üreten, ürettiği bu bilgiyi dünya ile paylaşan ve bu bilginin ticarileşmesine katkı sunan kurumlar haline dönüştü. Bizler de bu konuda üstümüze düşen görevi yapmaya hazırız. Devraldığımız bu kurumu, devredeceğimiz güne kadar, daha ilerilere taşımak için çalışacağız” dedi. Yabancı dilin de önemine vurgu yapan Prof. Dr. Hülagü, “Bir lisan, bir insan sözü çok doğru. Bir insanın kendini geliştirmesinde yabancı dil olmazsa olmaz. Dünyayı takip etmek, yapılan yenilikleri görebilmek çok önemli. Özellikle sanayi, tıp, mühendislik gibi alanlarda yeni gelişmeler çok hızlı olmakta. Kısa süreliğine de olsa bu gelişmeleri takip etmeyi bıraktığınız takdirde geride kalıyorsunuz. Onlar ile yarışamaz duruma geliyorsunuz” ifadesinde bulundu.
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *