İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Ekipler kaza sonucu yıkılan şebekeyi yenilemek için arılarla mücadele etti

Ekipler kaza sonucu yıkılan şebekeyi yenilemek için arılarla mücadele etti

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde mazot yüklü tanker ile 50 adet arı kovanı yüklü kamyonun çarpışması sonucu 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı trafik kazasında yol kenarındaki elektrik direklerinin yıkılması ve trafonun yola düşmesi SEDAŞ Pamukova İşletme Bakım ekiplerini alarma geçirdi. Ekipler, tırın yıktığı şebekeyi yenilemek ve enerji verebilmek için kazada kamyondan savrulan kovanlardan havaya dağılan binlerce arıdan korunmaya çalıştı.

Kaza, sabah saatlerinde Pamukova ilçesi Paşalar Üçevler Mahallesi mevkiinde meydana gelmişti. Mazot yüklü tanker ile 50 adet arı kovanı yüklü kamyonet çarpışmış, meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralanmıştı. Çarpışmanın etkisi ile kontrolden çıkan araçlardan tır, yol kenarında bulunan elektrik direklerini ve Pamukova Paşalar Üçevler Mahallesi trafo direğini de ikiye biçti. Yaşanan trafik kazasında yol kenarındaki elektrik direklerinin yıkılması ve trafonun yola düşmesi SEDAŞ Pamukova İşletme Bakım Ekiplerini alarma geçirdi.



Ekipler havaya dağılan arılarla da mücadele etti

SEDAŞ ekiplerince yapılan tespitte mazot yüklü tankerin şebekeyi çökerttiği ve trafo direğini de yıktığı belirlendi. SEDAŞ yöneticileri ve işletme bakım ekipleri de olay anından itibaren kriz yönetimi için kaza mahallinde bulunarak enerji hatlarının ayağa kaldırılması için gerekli çalışmaları başlattılar. Elektrik şebekesinde çift taraflı camper ayrılarak arıza bölgesi izole edildi ve enerji kesintisinden etkilenen trafo sayısı bire düşürüldü. Yolu trafiğe açmak, yangın önlemi almak ve yıkılan elektrik direklerini alarak yeni direk montajı çalışmalarını yapmak isteyen polis, AFAD, itfaiye, sağlık ve SEDAŞ çalışanları, kazada kamyondan savrulan kovanlardan havaya dağılan yüz binlerce arıdan korunmaya çalıştılar. Görev yapmaya çalışırken arılara karşı kendilerini korumaya çalışan görevliler, çalışma imkanı bulabilmek için arılara karşı ilaçlama yapılmasını da sağladılar.



Bölgeyi özel bir jeneratör ile beslediler

Pamukova ilçesi Paşalar Üçevler Mahallesi trafo direği de kaza anında yıkıldığı için SEDAŞ, çalışmaları sırasında vatandaşların uzun süreli elektrik kesintisinden etkilenmemesi için bölgeyi özel bir jeneratör ile besledi. SEDAŞ ekipleri yıkılan direkler ve direk tipi trafonun yeniden devreye alınması için araç, vinç, trafo, pano ve direk gibi malzeme naklini sağlarken, yeni direk montajı çalışmalarını da gerçekleştirdi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *