Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, Nişantaşı Üniversitesi davetlisi olarak ‘Kontrollü Teknoloji Kullanımı’ başlıklı söyleşiye katıldı.
Nişantaşı Üniversitesi ‘Psikoloji Günleri Etkinlikleri’nin davetlisi olarak ‘Kontrollü Teknoloji Kullanımı’ konulu bir sunum yapan Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, öğrencilerle önemli bilgiler paylaştı.
Psikoloji Kulübü Başkanı Ali Eren Yıldız’ın organize ettiği ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği sunumda Pınar Holt, ‘HAYATA BAĞLAN’ adlı kitabından bahsederek: ‘Gençlerin kendilerine yeni faaliyet alanları bulmaları, günlük plan oluşturabilmeleri, sosyalleşmeleri açısından yaz aylarının bir fırsat olduğunu bildirerek, her canımız sıkıldığında televizyon, bilgisayar ya da telefon ekranıyla kendimizi oyalamamız gerektiğini’ bildirdi.
Çeşitli deney, eğlenceli oyunlar ve video gösterimiyle devam eden sunumunda Pınar Holt, ‘HAYATA BAĞLAN’ adlı kitabında yer alan ve kızıyla birlikte kendi hayatına da uyarladığı 14 maddeden oluşan ‘Teknoloji Diyeti Menüsü’ uygulamalarını Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri ile paylaşmaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.
Pınar Holt sözlerine şu şekilde devam etti:
‘Tabi ki Teknoloji’den tamamen kopmayalım, tabi ki nimetlerinden yararlanalım, tabi ki sosyal medya kullanalım ama bunları kullanırken bir denge içinde olalım. Tabiata baktığımız zaman her şey kusursuz bir denge içinde, bizlerde tabiatın bir parçası olarak bu muhteşem ahenk ile uyum içinde olmalıyız. Seminerlerimde ‘En son ne zaman ekrana baktınız?’ diye sorduğumda genelde 2 ile 10 saniye arasında cevap alıyorum ancak ‘En son ne zaman çıplak ayak toprağa bastınız?’ diye sorduğumda genelde katılımcıların hatırlayamadıklarını gözlemliyorum ve bu beni hem endişelendiriyor hem de üzüyor’