İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Erdem sosyal belediyecilikte Nilüfer örneğini anlattı

Erdem sosyal belediyecilikte Nilüfer örneğini anlattı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu yıl 18.si düzenlenen Bursa Kitap Fuarı’nda Nilüfer Belediyesi’nin açtığı stantta okurlarla bir araya geldi. Standları ve Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği sergileri gezen Başkan Turgay Erdem “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Yerel Kalkınma Örnekleri” başlıklı panele de konuşmacı olarak katıldı.

Bursa 18. Kitap Fuarı yoğun ilgi altında kapılarını açtı. Açılışın ardından Barış İçin Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası, fuaye alanında konser verdi. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün  açtığı standları  ve düzenledikleri sergileri gezen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de okurlarla bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu.  Erdem, Nezihe Meriç 2019 Yılı, Yılın Yazarı Kitap Kapağı Tasarım Yarışması’nda değerlendirilen eserlerden oluşan sergiyi ve ayrıca Nezihe Meriç Yılın Yazarı Karikatür Sergisi’ni de ziyaret etti.

Başkan Erdem daha sonra Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) düzenlediği “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Yerel Kalkınma Örnekleri” başlıklı panele Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Okan Tuncel ile birlikte konuşmacı olarak katıldı. Geçmiş dönem Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de izleyiciler arasında olduğu paneli Mustafa Şenyurt yönetti. Sosyal demokrat belediyecilikte Nilüfer örneğini anlatan Başkan Erdem,  “Sosyal demokrat belediyecilik deyince biz katılımcılığın önünü açan, karar süreçlerinde toplumun değişik kesimlerine söz hakkı tanıyan, tepeden yönetim anlayışı yerine birlikte yönetim anlayışını benimseyen ve demokrasiyi yerelden güçlendiren bir belediyecilik anlayışını algılıyoruz” dedi.

Nilüfer’de yerel demokrasiyi güçlendirmek amacıyla 2009 yılında kurulan Mahalle Komiteleri ile Türkiye’ye örnek bir modelin işlerlik kazandığı ifade eden Erdem, belediyenin stratejik planı hazırlanırken düzenlenen mahalle çalıştaylarında öncelikli hizmetlerin halkın katılımı ve kararları doğrultusunda alındığını ifade etti. Sivil toplum örgütlenmesini geliştirmek adına iki tane dernekler yerleşkesinin hizmet verdiğini; çocuklar, gençler, yaşlılar, engelli grupları ve maddi desteğe ihtiyacı olanlar için ayrı ayrı birçok projenin hayata geçirildiğini aktaran Erdem, “Sosyal demokrat belediyeciliğin en başarılı örneklerini gerçekleştirmek ve bu hizmetlerin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere çalışıyoruz” diye konuştu.

Erdem yeni dönemde ise kırsal kalkınma ve tarımsal faaliyetlere destek verecek projelerin ön plana çıkacağını ifade etti.

Nilüfer Belediyesi ayrıca, fuar etkinliklerinin ilk gününde Pelin Esmer’in katıldığı, Tülay Akgül’ün yönettiği “Shakespeare’in Keyfini Çıkarmak - Sinema ve Edebiyat” başlıklı bir panel de düzenledi.

Mysia Yolları fuarda tanıtıldı

Bursa 18. Kitap Fuarı etkinliklerinin ikinci gününde ise “Mysia Yolları –Avrasya Yolu” paneli de düzenlendi. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden Tarihçi Eirin Kalogeropoulou Yalçın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow, yapılan çalışmaları ve Avrasya Yolu projesi hakkında bilgi verdi. Türkiye’de birçok rota çalışması yaptıklarını kaydeden Clow, Nilüfer Belediyesi ile de Mysia Yolları rotasında da işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti. Dernek olarak Türkiye’de 23 rotayı temsil ettiklerini ifade eden Clow, amaçlarının kırsal bölgelerde oluşan rotaların tanıtımı ve yerel halka katkı sağlamak olduğunu belirtti. En büyük projelerinin Avrasya Yolu olduğunu belirten Clow, İtalya, Yunanistan ve Türkiye üzerindeki toplam 3 bin 400 kilometrelik güzergahın en büyük rotalardan biri olduğuna dikkat çekti. Kate Clow, Avrasya Yolu rotasında olan Mysia Yolları kapsamında Nilüfer Belediyesi ile ortak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *