İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Esenler’de 15 ülkeden yetim çocuklar iftarda buluştu

Esenler’de 15 ülkeden yetim çocuklar iftarda buluştu

1283
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
15 farklı ülkeden 100 yetim çocuk ve aileleri, Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen iftar sofrasında bir araya geldi.

Esenler Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu sene de Ramazan’ın 15. gününde en anlamlı iftar sofralarından birisine daha ev sahipliği yaptı. İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) kararıyla 2014 yılından bu yana Dünya Yetimler Günü olarak etkinliklerin düzenlendiği Ramazan’ın 15. gününde Azerbaycan, Bosna, Filistin, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Sri Lanka, Kırgızistan, Etiyopya, Irak, Suriye, Afganistan, Çeçenistan, Doğu Türkistan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden yetim çocuklar ve aileleri, Esenler’deki yetim kardeşleri ile aynı iftar sofrasında bir araya geldi.



“Yetimler bizim baş tacımız”

Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen geleneksel iftarda Senegalli Hamid Hamidou’nun ezanı okumasıyla birlikte iftara katılanlar oruçlarını açtı. İftara Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da katıldı. Esenler’de gelenek haline gelen iftar hakkında konuşan Başkan Göksu, “Ramazan ayının 15. günü yetimler günü olarak anılıyor ve dünyanın her yerinde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş bir gün. Biz de her Ramazan’da Dünya Yetimler Günü çerçevesinde dünyanın değişik ülkelerinden yetimleri buraya davet ediyoruz. Çocuklarımızla beraber aynı sofrayı paylaşıyoruz. Bizde ‘şehir’ dediğimiz üç kelimedir. Yetimin başını okşayan, yoksula yardım eden, yolda kalanın elinden tutan. Biz şehrimizde yetimlerin başını okşarken, dünyanın değişik yerlerindeki yetimlerle aynı sofrayı paylaşarak bu coğrafyanın temel karakterini tarihte yerine getirdik, bugün de yerine getiriyoruz. Yetimler bizim baş tacımız” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *