İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Fetih Müzesi su kabağında hayat buldu

Fetih Müzesi su kabağında hayat buldu

319
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Osmangazi Belediyesi’nin geleceğe ışık tutan projelerinden ‘Panorama 1326 Bursa’ Fetih Müzesi, su kabağı işlemeciliği sanatıyla hayat buldu.

Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ücretsiz olarak düzenlediği OSMEK’te su kabağı işlemeciliği kursuna katılan kursiyerler, yeniliklere açılıyor. Bursa’nın tarihî mekânlarının işlendiği kabaklar, geçmiş ve gelecek arasında köprü kuruyor. Tamâmen el işçiliği ile yapılan ‘Panorama 1326 Bursa’ Fetih Müzesi kabağı, Bursalı sanatseverler tarafından büyük ilgi görüyor. Şeyh Edebâli’nin Osman Gazi ile sohbeti, Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’ye vâsiyeti, Emir Sultan ve Çelebi Mehmed’in kılıç kuşanma merasimi, Yeşil Türbe’nin inşaatı sırasında İvaz Paşa’nın çini seçimi gibi önemli olayların anlatıldığı eser, fetih döneminin güzelliklerini yansıtıyor.

Mimarîsi ve sanat özellikleriyle dikkat çeken Fetih Müzesi’nin kursiyerleri tarafından büyük ilgi gördüğünü dile getiren kurs hocası Fatma Güler, “Müzeyi ilk gezdiğimde büyülenerek buranın bir hikâyesi olmalı dedim. Kursiyerim Ebru Aydın ile çalışmalarımıza başlayarak, eserimizi son haline getirdik. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, bizlere âdetâ ilham kaynağı oldu. Kabağımızın dışını müzede bulunan tablolardaki eserler ile içini de eski Bursa evleri, Yeşil Türbe, Uludağ, Karagöz ve Hacivat gibi objelerle süsledik. Böylece kaybolmaya yüz tutan sanatımız insanlar tarafından yeniden ilgi görmeye başladı” dedi.

El emeği göz nuru çalışmanın ortaya çıkmasında büyük emeği olan kursiyer Ebru Aydın ise böylesine güzel bir kültürel mirası Türkiye’ye kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *