İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Geleceğin üretim teknolojilerine Türk akademisyenlerden proje desteği

Geleceğin üretim teknolojilerine Türk akademisyenlerden proje desteği

1679
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği ve yaklaşık 2 yıldır devam eden ‘Üretim İçin Tasarımda Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Projesi’nin kapanış programı BUÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye Kalkınma Ajansı ve AB Erasmus + Programı destekleriyle Bursa Uludağ Üniversitesi, Huddersfield Üniversitesi ve Sofya Teknik Üniversitesi’nin işbirliğinde yürütülen ‘Üretim İçin Tasarımda Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik’ projesinin kapanış toplantısı Holiday Inn Otel’de yapıldı. Programa BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Âdem Doğangün, proje yürütücüsü Prof. Dr. Abdil Kuş, Proje Yönetim Merkezi koordinatörü Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, proje ortakları, akademisyenler, sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Abdil Kuş, sanal gerçeklik teknolojisinin çok sayıda kullanım alanı bulunduğuna işaret etti. Erasmus + programı destekleriyle yaklaşık 2 yıldır devam eden projenin Kasım ayı sonunda tamamlanacağını açıklayan Prof. Dr. Abdil Kuş, “Proje çerçevesinde teknik resim alanında en çok eksikliği hissedilen konuların daha iyi öğrenilmesi maksadıyla sanal ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları geliştirildi. Projeyi hazırlarken üç temel çıkış noktamız oldu. Bunların ilki yeni mezun olan ve halen çalışmakta olan personele özellikle dikkat ettik. İkincisi teknik konuların ve kavramların öğretilmesinin faydalı olacağını düşündük. Üçüncü çıkış noktamız; sanal ve arttırılmış gerçeklik teknolojilerinin kullanıcıya verdiği cisimlerdeki derinlik algısı ve görsel olarak etkileşim hissi sebebiyle teknik resim eğitiminde kullanımının etkili olacağını düşündük” dedi.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rıdvan Arslan ve Huddersfield Üniversitesi’nden Dr. Ertuğrul Ünver ve Sofya Teknik Üniversitesi’nden Vladislav İvanov ve Bizpark firma sorumluları da proje sürecinde yapılan çalışmalar ve elde edilen veriler hakkında katılımcılara bilgilendirmeler yaptılar.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *