İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Göl raporu açıklandı, turkuaz renk normal

Göl raporu açıklandı, turkuaz renk normal

İznik gölünün geçen hafta turkuaz renge bürünmesinin ardından tahlil raporları açıklandı. Prof. Dr. Meriç Albay, suyu alkali olan gölde bu durumun normal olduğunu söyledi.

İznik gölünde son yıllarda yaşanan kirliliğin ardından kurban bayramı öncesinde gölün turkuaz renge bürünmesi görsel bir şölen yaşatırken, bir yandan da göl ile ilgili endişeleri artırdı. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi dekanı Prof. Dr. Meriç Albay ekibi ile birlikte bayram öncesinde gölün muhtelif noktalardan su numunesi alarak tahlil için üniversiteye götürdü. Albay, İznik gölünün turkuaz renge bürünmesi ile ilgili yaptığı incelemenin detaylarını açıkladı.

Meriç Albay, “Tespitlerimize göre sudaki yoğun kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat miktarı ile alg artışı turkuaz rengin oluşmasına sebebiyet verdi. Biliyorsunuz İznik gölü yüksek alkali değere sahip bir göl. Bu tip göllerde bu renk yılın belli dönemlerinde normal bir durum” şeklinde konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *