İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel 'Güvenli turizm yapılabiliyorsa, güvenli etkinlik de yapılabilir'

'Güvenli turizm yapılabiliyorsa, güvenli etkinlik de yapılabilir'

Tüm Etkinlik Sektörü Federasyonu ( TEFED ) Sakarya yetkilisi Cem Kapankaya, Etkinlik sektörünün pandemi tedbirleri yüzünden 12 aydır kapalı kaldığını söyleyerek geçimini sağlayamayan çalışanların sorunlarına dikkat çekti. Sakarya’da etkinlik sektör paydaşlarını temsilen Cem Kapankaya, 'Güvenli turizm yapılabiliyorsa, güvenli etkinlik de yapılabilir' mesajını verdi.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde faaliyetleri durdurulan etkinlik sektörünün Sakarya’da binlerce firma ve on binlerce çalışanıyla yok olmanın eşiğine geldiğini söyleyen Cem Kapankaya, normalleşme takviminin bir an önce açıklanmasını istedi. Yeni normalleşme ile ‘davet ve organizasyon’ kategorisine giren bütün etkinliklerin, turizm sektöründe olduğu gibi toplum sağlığını koruyan güvenli etkinlik tedbirleri altında yapılabileceğini savundu.

Cem Kapankaya 1 yıldır kapalı kalmalarından dolayı bütün sektör paydaşlarının ekonomik ve psikolojik olarak zor günler geçirdiğini ve 16 Mart 2020 tarihinde kapatılarak sadece Temmuz,Ağustos aylarında kısıtlamaların gölgesinde iş yaptıklarını sonradan tamamen kapatıldıklarını söyleyerek ‘’ Sakarya’da 2019 yılında 17 bin düğün,nişan,kına gecesi gibi etkinlikler gerçekleşirken bu sayı 2020 yılında 6000’e düşmüştür.Dekorasyon işçisinden çiçekçisine, garsondan aşçısına, müzisyenden dansçısına, ses teknisyeninden fotoğrafçısına, organizatörden düğün salonuna, güvenlik görevlisinden valesine kadar saymakla bitmeyecek meslek sahibinin geçim kapıları 12 aydır kapalı. Biz 12 aydır etkinlik sektörü olarak hiç destek görmedik. Artık günü kurtaracak destekler yerine açılmayı ve iş yapmayı istiyoruz. Güvenli turizm, güvenli Avm, güvenli ulaşım gibi uygulamalar bizim sektörümüzde uygulanabilir. Bizler hızlı bir şekilde yetkililerden normalleşme takviminin açıklanmasını sektöre yapılacak destekler içinde en önemli adım olarak görüyoruz. Düğün ve etkinlik sektörü paydaşları olarak 16 Mayıs 2021 tarihinde yetkililerden kısıtlamalar kaldırılarak Hes Kodu, Ateş Ölçümü,Sosyal Mesafe gibi önlemleri ile açılmayı bekliyoruz.  Normalleşme takvimi istememizin sebebi, evlenecek çiftlerin düğün planlamasını minimum 4 ay maksimum 2 yıl öncesinden yapmasıdır. Bizlere şimdiden açılış tarihimizi söylemeleri gerekiyor çünkü işletmeler ile çalışanlar kendilerini yeni sezona hazırlamalılar. ‘’ dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *