İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Halit Ayar’ın baba ve annesinden açıklama

Halit Ayar’ın baba ve annesinden açıklama

Beyoğlu’nda uğradığı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybeden 23 yaşındaki İTÜ mezunu elektrik mühendisi Halit Ayar’ın babası ve annesi çocuklarının hayalleri olduğunu ifade ederek, “Zanlıların yakalanması biraz olsun acımızı hafifletti. Zanlıların izinle cezaevinden dışarı çıktığını duyduk. Çarşı iznine çıkar gibi cezaevinden nasıl çıkarlar. Bu sonuçsuz kalmasın. Çocuğum melek olarak gitti. Hayalleri vardı” açıklamasını yaptılar.

Taksim İstiklal Caddesi’nde arkadaşları ile dolaşırken uğradığı bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybeden 23 yaşındaki İTÜ mezunu elektrik mühendisi Halit Ayar’ı babası Mehmet Ayar ve annesi Hanife Ayar, açıklamalarda bulundu. Zanlıların yakalanmasının acılarını az da olsa hafiflettiğini ifade eden baba Mehmet Ayar, “Evladımız geri gelmeyecek. Kanun inşallah yerini bulur. Acımız çok büyük. Başka anneler babalar üzülmesin. Sabah 06.00’da kızım telefondan arandığımı söyledi. Hastane polisi olduğunu söyledi. Oğlumun kavga olayına karıştığını ve ciddi yaralanma olduğunu söyledi. Ben eski polis olduğum için durumu anladım. Metanetimi korudum. Hastaneye gittik. Acı haberi orada öğrendik. Doktorlar müdahale ettiklerini ve başarılı olamadıklarını söylediler. Orada yıkıldım. Çok zor bir durum. Başka anneler üzülmesin. Cezalarını çeksinler” dedi.



“Zanlıların izinle cezaevinden dışarı çıktığını duyduk”

Bu tür olayların olmadan engellemesini isteyen acılı baba, “Devletimiz milletimiz bu işin üstesinden gelecek bir devlettir. Zanlıların yakalandığını öğrendik. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü bizzat aradı. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile görüştüm. Gerekli açıklamalar bana yapıldı. Zanlıları tanımıyorum, tanımak da istemiyorum. Devletimiz cezasını versin. Zanlıların izinle cezaevinden dışarı çıktığını duyduk. Çarşı iznine çıkar gibi cezaevinden nasıl çıkarlar? Yetkililer buna bir çözüm bulacaktır. Davanın takipçisi olacağız. Başka canlar yanmasın. Birlik beraberlik olunca bu işlerin üstesinden geliriz. Oğlumuz bize iyi hatıralar ve anılar bıraktı. Daha yeni mezun oldu. Çok güzel hayalleri vardı. Yurt dışına gitmek istiyordu. Akademisyen olmak istiyordu. Başarılı bir yüzücüydü. Çok başarılı bir öğrenciydi. Hocaları aradı. Bundan sonraki çocuklar artık abilerinin bıraktığı bayrağı devralacaklar” diye konuştu.



“Çocuğum melek olarak gitti”

Anne Hanife Ayar ise açıklamasında, “Ne söylesem bilmiyorum. Dostlar sağ olsunlar. Bundan sonra çocuğumun hakkının aranmasını istiyorum. Bu sonuçsuz kalmasın. Cezalarını çeksinler. Davası sonuçlansın. Çocuğum melek olarak gitti. Hayalleri vardı. Yüksek lisans yapmak istiyordu. Olmadı, ömrü yetmedi. Bizim elimizden aldılar” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, hayatını kaybeden Halit Ayar’ın geride birçok başarı belgesi bıraktığı görülürken, iyi bir yüzücü olduğu öğrenildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *