İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Hendek 10 binden fazla çocuğa ev sahipliği yapacak

Hendek 10 binden fazla çocuğa ev sahipliği yapacak

SAÜ’de düzenlenen Uluslarası Çocuk Dostu Dış Mekan Uygulamaları konulu kongreye katılan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, bu önemli çalışma nedeniyle akademisyenlere teşekkür etti. Babaoğlu, “Hendek’te bilimsel destekle hazırlanan Çocuk Dostu Eğitici Sokak’ta 10 binden fazla  0-12 yaş arası çocuğumuza ev sahipliği yapacağız” dedi.

SAKARYA - Sakarya Üniversitesi Koordinatörlüğünde, Erasmus+ Programı kapsamında yürütülmekte olan “International Congress of Early Childhood Outdoor Practices (ICECOP)” (Çocuk Dostu Dış Mekan Uygulamaları) konulu Uluslarası Kongre Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde başladı. İki gün sürecek olan ve Eğitim Fakültesinde görevli Prof. Dr. Ayşe Güler Küçükturan’ın  moderatörlüğünü yaptığı kongrenin açılışına Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun yanı sıra akademisyenler, proje ortakları olan Stichting Drio/ Hollanda; Evora Üniversitesi/ Portekiz; Vytauto Didžiojo universitetas/Litvanya’dan misafirler katıldı. Kongrede KOVİD-19 tedbirleri kapsamında katılımcılar sınırlandırıldı.

ÖZEL BİR KONGRE

Çocuk dostu sokak projelerinde kültürlerarası aktarım ve yaygınlaştırmayı sağlamak, deneyimleri paylaşmak için zengin bir platform oluşturmak adına düzenlenen kongrede, okul öncesi eğitim konusunda yer alan yükseköğretim düzeyindeki uygulamalar paylaşıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “ Avrupa standartlarında okul öncesi çocuk dostu bir eğitim sokağı tasarlanması planlanıyor. Bunun tasarımı, önemi ve dijital bağımlığı önlemedeki rolü akademisyenlerimizin bu anlamlı çalışmalarıyla özel bir konuma erişecektir” dedi.

HENDEK KAZANACAK

Babaoğlu, “Okul öncesi eğitimin kalitesini ve çocukların sosyal gelişimini arttırmaya yönelik projesi başlatılan Çocuk Dostu Eğitici Sokak’ta 10 binden fazla  0-12 yaş arası çocuğumuza ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Dereboğazı Mahallesi 1026 sokakta yapılacak olan bu projede emek veren koordinatörlük görevini yürüten Sakarya Üniversitemize ve değerli akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen katılımcılara ülkemize hoş geldiniz diyorum. Hassasiyet ve emekleri nedeniyle kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bilimsel destekle hazırlanan bir projenin de Hendek’te hayata geçecek olması beni ayrıca gururlandırıyor.” Dedi.

BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILDI

Daha sonra Başkan Yardımcısı Hızır Çağrı Güngör tarafından Belediyecilik Açısından Çocuk Dostu Sokak konulu sunum yapılırken, akademisyenler  “Çocuklar Nerede Oynamalı? Riskli Açık Hava Oyunları ve Modern Kentsel Ortamlar, Ulusal Müfredatta Dış Mekan: Odaklanma ve Akış, Dışarının İçeriye Galibiyeti: Çocukların Duygusal İyi Oluşlarını Desteklemek İçin Dış Mekan Fiziksel Aktiviteler, Litvanya'daki açık hava eğitim ortamlarının çeşitliliği” gibi konularda bilgi verdi. Kongre 25 Mart Perşembe günü de devam edecek. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *