İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel İBB ile Avrupa Birliği arasında dijital uyum sağlanacak

İBB ile Avrupa Birliği arasında dijital uyum sağlanacak

530
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği arasında dijital uyum sağlanacak. İstanbulların AB kurumlardan aldığı hizmetler, kâğıtsız ve şeffaf olacak. GLASS projesi ile hayata geçirilecek blokzincir teknolojisi sayesinde tüm işlemler daha hızlı ve sağlıklı gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “GLASS” projesine ortak oldu. AB’nin Kamu kurumları ile Almanya, İngiltere, Lüksemburg ve Belçika gibi ülkelerin bazı üniversitelerinin de dahil olduğu projenin bir ortağı da İBB oldu. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen projenin 31 Aralık 2023’te tamamlanması hedefleniyor.

KAĞIT DEVREDEN ÇIKIYOR

‘GLASS’ projesi, Avrupa Birliği (AB) ve AB’ye aday ülke vatandaşlarının: ülkelerarası iş başvurusu, çalışma izni, yatırım, eğitim, sosyal hizmetlerden yararlanma gibi taleplerini hızlı yanıt vermek için geliştirildi. Projeye İBB’nin de dahil olmasıyla, İstanbullular, gittikleri ülkelerde fatura ödeme, şirket kurma gibi taleplerini daha hızlı, kağıtsız ve şeffaf bir şekilde yapabilecek.

GÜVENLİ E-YÖNETİŞİM

‘GLASS’ sistemi vatandaş merkezli bir e-yönetişim modeli sunuyor. E-cüzdan (elektronik para sisteminde kullanılan kartların tek bir yerde tanımlandığı dijital cüzdan) üzerinden de kimlik doğrulama, belge paylaşımı, bilgi alışverişi güvence altına alınıyor.  ‘GLASS’ın şifrelenmiş yapısı sayesinde, vatandaşın verilerinin saldırıya uğraması zorlaşacak. Sistemdeki bilgiler katılımcılar tarafından görülebilir ve değiştirilemez. Böylece sahteciliğin önüne geçilecek, paydaşlara güvenli bir ortam sağlanmış olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *