İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel İBB'nin yaş almış misafirleri de aşılandı

İBB'nin yaş almış misafirleri de aşılandı

Covid-19’a karşı geliştirilen aşı, resmi olarak 14 Ocak’tan itibaren Türkiye’de uygulanmaya başladı. Belirlenen takvime göre 2’nci aşamaya geçildi. Huzurevlerinde kalanları da kapsayan aşı takviminde; İBB’nin Darülaceze’de kalan yaş almış misafirleri de var. Aşı olan misafirler, “Burada bize çok iyi bakıyorlar. Buranın sağlık sistemi çok iyi çalışıyor” diyerek duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

KAYIŞDAĞI / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mart 2020’den itibaren Türkiye’de de görülmeye başlanan Covid-19’a karşı sürdürdüğü olağanüstü mücadeleyi devam ettiriyor. Kent genelinde aldığı tedbirlerin yanı sıra, Kayışdağı Darülaceze’de misafir ettiği yaş almış vatandaşları da gözü gibi korudu. Şimdiye kadar Covid-19 kaynaklı ölüm vakası yaşanmayan Darülaceze’de aşı dönemi başladı.

-GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILMIŞTI-

Bugün uygulanan aşı programı ile ilgili bilgi veren İBB Sağlık Daire Başkanlığı’na bağlı Darülaceze Müdürü Oktay Özten, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 24 Mart’ta verdiği talimat gereği, 1 Nisan’dan itibaren Darülaceze Müdürlüğü’ne giriş çıkışların kapatıldığını söyledi.

-615 KİŞİ AŞILANDI-
Alınan sıkı tedbirler sayesinde, olumsuz bir vakanın yaşanmadığını belirten Özten, “Bugünkü aşılama programını ilçe sağlık müdürlüğü ile planladık. Planlama gereği dün, doktor, hemşire ve sağlık memurlarımızı aşıladık.  120 kişiden oluşan ekibimizi aşıladıktan sonra bugün de misafirlerimizi aşılamaya başladık. Aşılanma sonrası gelişebilecek bir olumsuzluğa karşı da ekiplerimizi hazırda bekletiyoruz. 700 misafirimizden 615’ini bugün aşıladık. Geri kalan misafirlerimizi de aşılayacağız” dedi.

-BİZE ÇOK İYİ BAKIYORLAR-

Aşı vurulan yaş almış misafirler de duydukları memnuniyeti şu şekilde dile getirdiler:
“Kendimi çok iyi hissediyorum. Herhangi bir alerji olmadı. Bize burada çok iyi bakıyorlar. Buranın sağlık sistemi çok iyi çalışıyor. Aşı olmaktan kimse korkmasın. Herkes aşı olsun.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *