İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel 'Mühendis analitik, sosyal bilimci holistik düşünür'

'Mühendis analitik, sosyal bilimci holistik düşünür'

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi  (SASGEM) tarafından ‘Mühendislikte İşletme ve Pazarlama’ konulu konferans düzenlendi.

SAKARYA

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa SAÜ İşletme Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Remzi Altunışık konuşmacı olarak katıldı.

Lisans eğitimini Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde tamamladığını dile getiren Prof. Dr. Altunışık, “Yüksek Lisans eğitimim sırasında, bir hocamın yönlendirmesi ile pazarlama alanında doktora yapmaya karar verdim. Şuan işletme bölümümüzde yüksek lisans yapan birçok mühendis var. Bunların en önemli amacı çalıştıkları işletmelerde yönetici olmak” dedi.

İşletme bilimi ve mühendislik bilimi arasında birçok benzerlik olduğunu ifade eden Prof. Dr. Altunışık, “Türev-değişim oranı, entalpi-entropi- kaos teorisi ve yeniden yapılanma, suyun faz dönüşüm eğrisi- durumsallık yaklaşımı gibi konular prensipte aynıdır. Bu bağlamda diyebiliriz ki mühendislik ve işletme biliminin konuları arasında benzerlik vardır. Sosyal bilimci ile mühendis arasında ise farklar vardır. Öncelikli olarak düşünme şekilleri farklıdır. Mühendis analitik düşünürken, sosyal bilimci holistik yani kuşbakışı düşünür. Önem verdikleri beceriler, başarı kriterleri ve performans anlayışları arasında farklar da vardır” diye konuştu.

Prof. Dr. Altunışık, “İş dünyasının bir mühendisten istediği özellikler, alanında bilgili, söylenen ve planlanan her şeyi yapabilen, sosyal ilişkileri iyi olan ve insanları yöneten, neyi, nerede, ne zaman ve nasıl bulacağını bilen, sistemi durdurmadan çalışmasını sağlayan gibi konulardır. Sizlere vereceğim bir tavsiye ise bir iş görüşmesine gittiğinizde, o işletme ne değer katacağınız konusunu gitmeden önce mutlaka belirleyin. Bu soruya vereceğiniz cevap sizi işe almaları için en önemli etkenlerden biridir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *