İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel 'Kadının en fazla korunmaya ihtiyacı olduğu hamilelik dönemidir'

'Kadının en fazla korunmaya ihtiyacı olduğu hamilelik dönemidir'

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM) tarafından, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sağlık Hizmetleri Paneli” düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Tıp Prof. Dr. Başar Çolak, Tıp Fakültesi Çocuk Psikolojisi Prof. Dr. Ayşen Coşkun ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Gökalp Kutlu katıldı. Etkinlik öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

KOCAELİ - Aslı Adıgüzel (Radyo K.İ.)

Panelde ilk olarak konuşan Prof. Dr. Çolak, “Bizlerin yapması gereken hastayı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, hastada da eğer şiddet var ise bunu ortaya koymak ve belgelemek gerekir. Şiddet mağduru kadında hamilelik yönünde şiddet riski artıyor. Kadının en fazla korunmaya ihtiyacı olduğu hamilelik döneminde, çocuk düşürme, erken doğum gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Ama kadın doğum kliniklerinde, kadına yönelik şiddete ne oranla önem verildiğinin sorgulanması gerekir.” dedi.

Kadına yönelik şiddetin, çocuk ruh sağlığı üzerinde etkilerinden bahseden Prof. Dr. Coşkun ise, “Günümüzde aile içi şiddet artık boyutunu aştı, çocukların gözü önünde katledilen kadın haberlerini görmekteyiz. Önlemler alınmalı, farkındalıklar artmalıdır. Aile içi şiddete maruz kalan çocukların gelişme ve büyüme döneminde, bir sonraki nesilde bu sürece devam ettiği gözlemlenir.” diye konuştu.

Panelistin bir diğer konuşmacısı Dr. Öğr. Üyesi Kutlu toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekti. ise, “Toplumsal cinsiyet rolleri kadınların şiddete uğramasına sebep oluyor.” diyen Dr. Öğr. Üyesi Kutlu, “Kadınlar sadece kadın oldukları için çeşitli şekillerde şiddete uğrayıp öldürebiliyorlar. Son 8 yılda kadın cinayetleri artmıştır. Şiddet, insan hakları ihmalidir.”  ifadelerini kullandı.

Etkinlik öğrencilerin soru-cevaplarıyla sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *