İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel 'Kalkınma ve gelişimin temelinde tarım vardır'

'Kalkınma ve gelişimin temelinde tarım vardır'

102,2 radyo frekansından yayın yapan Radyo Mega stüdyolarında Yahya Bakır’ın sorularını yanıtlayan Başkan Yüce, “Gelişmişliğin temeli gıdadır. Teknolojinin temeli de gıdadır. Hem gelişmişliğin temel gıdadır hem de teknolojinin temeli gıdadır. Tarım hem teknolojiyi körükler hem de kalkınmayı körükler. Gelişmek ne demek? Kalkınma demektir. Kalkınma ve gelişmişliğin temelinde tarım vardır. Tarımı terk ettiğin an gelişmekten ve kalkınmaktan geri kalırsın” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 102,2 radyo frekansından yayın yapan Radyo Mega stüdyolarında moderatör Yahya Bakır’ın ‘Şehir Konuşuyor’ isimli programına konuk oldu. Şehir, ticaret ve eşraf tarihi üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Yüce, çocukluk yıllarından itibaren hayatına dair önemli bilgileri dinleyicilere anlattı. Program 54 konuk tamamlandığında kitaba dönüştürülerek Sakaryalılar ile buluşturulacak.

Ülkeme nasıl hizmet edebilirim

Çocuklu dönemi ile alakalı dinleyicilere bilgiler aktararak konuşmasına Başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Tabi her çocuk gibi bende hayalleri olan gelecek planları olan bir çocuktum. Gerçekten her gün de çok hırçınca geçilen bir çocukluğumu hatırlıyorum. Ben çocukluğumda çok ana kuzusu rahat bir çocuk olmadım dolayısıyla çocukluğum çok hareketli geçti. Çocuk yaşlarda aşırı düşüncelerim vardı. Ülkemle ilgili düşüncelerim, gelecekle ilgili düşüncelerim. Ben bu ülkede insanlığa nasıl hizmet ederim, daha çocukluk yıllardaki düşüncemdir” dedi.

Okumak her şeyden önemli

Okumanın ve ülke için her fedakârlığı yapmaya hazır olmanın ne demek olduğunu belirten Başkan Yüce, “İlim tahsil etme uğruna yapılan fedakârlıklar. Bu ülkenin idaresinde söz sahibi olmanın hayalleri, bu ülkeye hizmet etmenin hayallerini yaşıyorsunuz. Sadece okumak değil, bir hedef bir hayal götürüyor sizi hayallerinize kavuşmak için koşuyorsunuz. Bütün zorlukları reddediyorsunuz, bir kenara atıyorsunuz. Daha sonra ortaokul bitti. Sonra babam tekrar okumamı istemedi. Bunun üzerine biz biraz daha ısrar kâr olduk sonra babam; ‘Madem oğlum çok okumak istiyorsan ben senin bir din adamı olmanı istiyorum eğer bir din adamı olursan okumana müsaade edeceğim’ dedi. Bunun üzerine babam beni İstanbul Sağmalcılar Kur’an Kursuna verdi. O zamanlar Sağmalcılar Kur'an Kursu medreseyi Yusuf-i olarak bilinir. Türkiye'nin en ileride, en büyük, en verimli büyük Hafızlarının ilim sahibi insanların yetiştiği bir kurstu” dedi.

Eksiklerimizi görerek tamamlamalıyız

Gençlerin idealist bir bakış açısıyla ilerlemeleri gerektiğini vurgulayan Yüce: “Dünyada bu kadar fikir akımı var, idare akımı var, bu fikir akımları içinde bütün her fikri benimseyip, özümseyip onu model alma şansımız yok. Sizin bir ana fikriniz olmalı. Ana hedefinizle birlikte bütün fikirlerden istifade etmelisiniz, bütün fikirlerden esinlenmelisiniz. Onlardan bir şey almalısınız ve onları doğru ya da yanlışlarını sizce ve yahut eksikliklerini görebilmelisiniz. Bizim evvela ana hatlarımızı bilmemiz lazım. Ana hatlarını bildikten sonra istediğin fikirlere, istediğin kişileri rol modelleri isim vermiyorum rol model almak farklı bir şey onlardan esinlenmek, istifade etmek ayrı bir şey” dedi.

Tarihimizi en iyi şekilde bilecekler

Başkan Yüce, “Bizim gencimiz Muhammet İkbal dönemini bilecek. Muhammet İkbal'in bakış açısını bilecek ve bu ortamda nelerden bahsettiğini bilecek tüm insanlığı ne şekilde şekillendirteceğini bilecek. Eğer biz idareci isek idareye karşı idareciliğe karşı bir düşüncesi varsa tanıyacak. Osmanlıyı bilecek. Osmanlı nasıl kurulmuş niçin kurulmuş oradaki tüm derebeylikler, beylikler Osmanlı çekirdeği tüm bu kalemleri bir çatı altında topladı. Bu siyasi yönetim biçimini bilecek. Netice itibari ile bunların bilinmesi gerekli yakın tarih bilinmek zorunda ve geçmiş tarihlerde bilinmeli bir defa idealist olan kardeşlerimiz bu ülke, bu ülke yönetimine, bu ülkenin kalkınmasına, bu ülkenin geleceğine imza atmak isteyen kardeşlerimiz mutlaka tarih bilecek” sözlerini kullandı.

Gelişimi tarım sağlar

Ülkelerin gelişmişlik düzeylerinden bahseden Başkan Ekrem Yüce, “Gelişmiş ülkelerin tamamına bakınız. Gelişmişliğin temelinde mutlaka tarım vardır. Gelişmiş ülkelerin temelinde tarım vardır. İkincisi bugün Hollanda gelişmiş midir? Merkezinde tarım vardır. Almanya gelişmiş midir? Bakın Almanya’nın merkezinde tarım vardır. Amerika gelişmiş midir? Bakın Amerika’nın tarımına bütün dünyaya gıda yardımı yapıyor. Gelişmişliğin temeli gıdadır. Teknolojinin temeli de gıdadır. Hem gelişmişliğin temel gıdadır hem de teknolojinin temeli gıdadır. Tarım hem teknolojiyi körükler hem de kalkınmayı körükler. Gelişmek ne demek? Kalkınma demektir. Kalkınma ve gelişmişliğin temelinde tarım vardır. Tarımı terk ettiğin an gelişmekten ve kalkınmaktan geri kalırsın” dedi.

Asıl görev şahsiyetimizdir

Son olarak Başkan Ekrem Yüce, “Vatandaşlarımızın belki hiç dinleme imkânı olmayacağı konulara girdik. Çok resmi konulara girmedik. Bizleri sabırla dinleyen vatandaşlara sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Haklarını helal etsinler. İnşallah faydalı sohbetlerimiz olmuştur. Haklarını helal etsinler. Bütün izleyenlerimize saygılarımı arz ediyorum. Teşekkür ediyorum. Ekrem yüce onların kardeşleridir. Makamların en güzeli ismi gibi samimi olmaktır. Asıl görevimiz kimliğimiz, kişiliğimiz, şahsiyetimizdir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *