İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Kartal Belediyesi eski başkanlarından Mehmet Ali Büklü, kabri başında anıldı

Kartal Belediyesi eski başkanlarından Mehmet Ali Büklü, kabri başında anıldı

Kartal Belediyesi eski başkanlarından Mehmet Ali Büklü, vefatının 24. yılında kabri başında dualarla anıldı. Başkan Gökhan Yüksel ile Büklü’nün ailesi ve Kartallı vatandaşlar, Büklü için dualar etti.

Kartal’da 1975-1980 ve 1989-1994 yılları arasında belediye başkanlığı görevini yapan Mehmet Ali Büklü, vefatının 24. yılında Soğanlık Mezarlığındaki kabri başında anıldı. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen anma törenine Başkan Gökhan Yüksel, Büklü’nün ailesi ve yakınları, eski Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile Kartallı vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Başkan Gökhan Yüksel, “Bir önceki dönemden, sevgili Altınok başkanımla beraber çalıştığımız dönemde de, 2009 yılından beri Mehmet Ali Büklü’yü anıyoruz. O günden bu güne dinlediğim duyduğum yerel yöneticilik yaptığım süreçte hala bugün, yeni bir şey gibi konuştuğumuz işlerin yıllar önce Mehmet Ali Büklü tarafından düşünülmüş, uygulanmış, yapılmış olması gururlandırıcı, onur verici. Demek ki takip etmemiz gereken doğru izler zaten kendi bünyemizde mevcut. Bu anlamda hem örnek hem ders alarak başka yerlerde arayış içerisine girmeden böyle büyük bir yerel yöneticinin vizyonundan faydalanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz de bir miras devraldık. O mirası da daha iyi noktaya taşıyabilmek için bu miras sahiplerinin; merhum Mehmet Ali Büklü’nün, sevgili Altınok Öz’ün yaptıklarını daha ileriye götürebilmek için bizler de bu vizyondan faydalanıp iyi işler yapmak istiyoruz. Anmak istiyoruz çünkü iyi işler unutulmamalı. Bugün; 2019 yılında hala kreşleri, halk ekmeği, kooperatifi, kadın sürücüyü konuşuyorsak; bunları uygulayanın Mehmet Ali Büklü olduğunu bilmek de ayrı gurur veriyor” dedi.

Başkan Gökhan Yüksel’in ardından, bir önceki Belediye Başkanı Altınok Öz de Büklü anısına bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Büklü için mezarı başında Kur’an tilaveti okundu, dualar edildi. Ayrıca törene katılanlara lokum ikram edildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *