İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Kocaeli'nde Sera Desteği İçin Başvurular Başladı

Kocaeli'nde Sera Desteği İçin Başvurular Başladı

Hava şartlarından dolayı seraları zarar gören İzmitli çiftçiler Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne başvuru yaparak taleplerini iletebilirler

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit’in kırsal alanlarında faaliyet gösteren ve olumsuz hava şartlarından etkilenen çiftçilere yüzde 50 hibeli modern sera yapımı ve sera naylonu desteği verecek. Başkan Tahir Büyükakın’ın yaptığı incelemelerin ardından Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü sera desteği için belirlenen şartları açıkladı. Kocaeli Fuarı içerisinde bulunan Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne yapılacak başvuru teknik personeller tarafından incelendikten sonra çiftçiler desteklemeden faydalanabilecek.

VERİMİ YÜKSEK ÜRÜNLER

Destek olarak verilecek sera naylonları 36 aylık kullanım süresine sahip. Ayrıca UV + IR(LD) + EVA katkılı. Verilecek bu destek Kocaeli’ndeki çiftçilere büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca dağıtılan sera naylonu; don riskini de azaltıyor. Hastalık ve zararlıları minimum seviyede tutan sera naylonları ilaçlama sayısını azaltıyor, daha sağlıklı ve pazar değeri yüksek ürünlerin yetişmesini sağlıyor.

MODERN SERALAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği yüzde 50 hibeli sera yapımı destekleme projesi ile çiftçilerin modern ve bakımı kolay sera sistemine geçişini sağlıyor. Çiftçiler bu proje ile havalandırması uygun olmayan, bükme demirden yapılmış seraların yerine; modern, havalandırması ve bakımı daha kolay, hastalık ve zararlılar ile mücadelenin kolay olduğu de-monte galvaniz profilli yüksek tünel sera sistemine sahip olacak. Yapılan bu seralar kar, dolu, fırtına ve yağmur gibi zorlayıcı hava koşullarına karşı mekanik mukavemeti arttırarak üretime katkı sağlayacak. Destek verilecek seralar toplam 500 metre kare alanda üretim yapmaya olanak sağlıyor.

ÇİFTÇİLERDEN İSTENEN BELGELER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılan çalışmalar sonucunda seraları hasar gören çiftçilerden şu belgeler istenecek:

  • Çiftçi Kayıt Sistemi ( ÇKS ) belgesi veya Çiftçi belgesi ve Seranın bulunduğu arazinin tapu fotokopisi
  • İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Hasar Tespit Tutanağı
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *