İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Kocaeli’nin balı tüm Türkiye ile buluşacak

Kocaeli’nin balı tüm Türkiye ile buluşacak

Tarım ve hayvancılık alanında hayata geçirdiği projelerle kırsal kalkınmaya önem veren Başkan Büyükakın, Arı Yetiştiricileri Birliği ile yeni sağlıklı pazarların oluşturulması için seferber olacaklarını söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz ve yönetimiyle bir araya geldi. Markalaşmadan sağlıklı pazar oluşturulmasına kadar birçok konunun ele alındığı görüşmede, bal ve arıcılıkta Kocaeli’deki potansiyelin çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükakın, “Arı yetiştiricilerimize her fırsatta destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Bu noktada üreticilerimizin elde ettikleri ürünlerin, daha geniş bir pazar yelpazesi içinde tüketiciyle buluşturması için adım atacağız. Komeksepeti projemiz bu noktada da çok önemli bir yere sahiptir” dedi.

SEFERBERLİK İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Ruşet Kovan ve Kovan Hibe Destek Projesi kapsamında arıcı sayısnını verilen desteklemeler ile 800'e çıkmasına da vurgu yapılan görüşmede, “Arıcılık aynı zamanda çevre projesidir” diyen Başkan Büyükakın, “Kandıra bölgesinde toprakla buluşturduğumuz oğul otu, biberiye ve tıbbi nane gibi bitkiler arıcılık açısından da üreticimize katkı sunacaktır. Tarım ve hayvancılıkta attığımız her adım üreticimizin beklentilerine cevap verme anlamında ülkemize de örnektir. Üreticimizin yanındayız ve yeni pazarların bulunması için de seferberlik içerisinde olacağız. Bunu da markalaşarak şehrimizin ve ülkemizin her köşesine ulaşarak gerçekleştireceğiz” ifadelerini sarf etti.

YILMAZ, “TAHİR BAŞKANIMIZIN BİRKEZ DAHA DESTEĞİNİ ALDIK”

Geçtiğimiz aylarda arıcılığı geliştirme projesi kapsamında 500 arıcıya 500 adet thermo kovan, 240 arıcıya 15 bin adet plastik kovan altlığı, 400 arıcıya 400 takım arıcı ekipman malzemesi, 70 arıcıya 70 adet bal dinlendirme ve süzme kazanı ve 10 arıcıya da 100 adet ana arı desteği verilmesi nedeniyle Başkan Büyükakın’a teşekkür eden birlik başkanı Hüseyin Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemiz, her fırsatta arıcılarımıza her türlü desteği veriyor. Bugün yeni bir vizyonla hareket etmek için Tahir Başkanımızın bir kez daha desteğini aldık. Ürünlerimizin markalaşması ve yeni tüketicilerle buluşması için gerekli çalışmaları Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapacağız” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlığın da yer aldığı birliktelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *