İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel KOTO, teknoloji ile işletmelere rekabet gücü kazandıracak

KOTO, teknoloji ile işletmelere rekabet gücü kazandıracak

Kocaeli Ticaret Odası, MARKA ile yeni bir işbirliği daha yaparak ‘Bilgi Teknolojilerinin Etkin ve Verimli Kullanımı ile İşletmelere Rekabet Gücü Kazandırıyoruz’ projesini hayata geçirdi. 

KOCAELİ

Kocaeli iş dünyasının öncü kuruluşu KOTO, üyelerini dünya pazarlarına hazırlamak üzere için başlattığı çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Dünya pazarıyla rekabet edebilen işletmelerin sayısını arttırmak için özellikle eğitim, danışmanlık ve finans hizmeti sunan kuruluşlarla etkin işbirliklerine imza atan KOTO, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile yeni bir proje daha imzaladı. Bilgi teknolojilerinin hem iç hem dış ticarette öneminin farkında olan Kocaeli Ticaret Odası, ‘Bilgi Teknolojilerinin Etkin ve Verimli Kullanımı ile İşletmelere Rekabet Gücü Kazandırıyoruz’ projesini başlattı.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İLE DAHA FAZLA TİCARİ CANLILIK

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen törende KOTO Genel Sekreteri Mert Anlıpak ve MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu tarafından imzalanan projeyle ilgili kapsamlı bilgi veren Anlıpak, “MARKA ile daha önce çok verimli geçen bir işbirliğine imza atmıştık. Bilgi Teknolojilerinin Etkin ve Verimli Kullanımı ile İşletmelere Rekabet Gücü Kazandırıyoruz’ projesiyle, KOTO ve MARKA birlikteliğinin üyelerimizin ticaretlerine daha fazla katkı sunmasını amaçlıyoruz. Ocak ayı sonunda uygulamaya almayı planladığımız projemiz; eğitim, araştırma ve danışmanlık hizmetlerinden oluşuyor.

EĞİTİM AŞAMASI

30 işletme, yöneticisi ve çalışanlarının katılımıyla gerçekleştireceğimiz projemizin eğitim bölümünde işletmelere; ERP, etiketleme, barkodlama, stok takip sistemleri ve sadakat programlarının yer aldığı CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) sistemlerine yönelik doğru yatırım kararının verilmesi, işleyişin ihtiyaca göre planlanması ve bu sistemlerin etkin kullanımına yönelik eğitimler verilecektir. Bu eğitimler ile finansal olarak yatırım maliyeti oldukça yüksek olan bilgi teknolojilerinin ihtiyaca uygun şekilde satın alınması, etkin ve verimli kullanımının sağlanması açısından işletmelerin gelişimine ve verimliliğine olumlu yönde katkı sağlanabilecektir.

ÜCRETSİZ PROJEYE BAŞVURUN

Araştırma ve Danışmanlık Hizmeti aşamasında ise; Günümüzde, hemen her alanda faaliyet gösteren işletmelerin bilgi teknolojilerinden yararlandığı ancak, bu teknolojilere yaptıkları yüksek maliyetli yatırımlara rağmen, sistemleri etkin ve verimli olarak kullanamadıkları için randıman alamadığı gerçeğinden hareket edilecektir. Bu nedenle; projeye katılacak işletmeler ve ilimizde faaliyet gösteren işletmeler üzerine anket yöntemi kullanılarak yapılacak araştırmada bilgi teknolojilerine yönelik yatırım karar yöntemleri, bu teknolojileri kullanım düzeyleri, etkin ve verimli olarak kullanıp kullanmadıkları, karşılaştıkları sorunlar belirlenecektir. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda, eğitimlere katılan işletmeler vaka olarak ele alınıp, yol gösterici öneriler sunularak danışmanlık hizmeti sunulacaktır. Üyelerimizin bu yeni projemizden de üst düzey oranda faydalanacağını düşünüyor, eğitimlere katılmak için açacağımız çağrı başvurularını değerlendirmelerini öneriyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *