İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel KOTO'da sağlık sigortalarının geleceği ele alındı

KOTO'da sağlık sigortalarının geleceği ele alındı

Kocaeli Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi tarafından düzenlenen ‘Acente Bilgilendirme Toplantısı’nda sağlık sigortalarının durumu görüşülerek, geleceği ele alındı

KOCAELİ

Kocaeli Ticaret Odası 22. Meslek Komitesi, Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER), Kocaeli Sigorta Acenteleri Derneği (KOSAD) ve Anadolu Sağlık Merkezi’nin katkılarıyla ‘Acente Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış, Meclis Üyeleri; Medet Aydın, Nazan Topdemir Bülbül, 22. Meslek Komitesi Başkanı Olcay İlter, Başkan Yardımcısı Nurgül Moldur ve komite üyeleriyle birlikte ev sahipliği yaptığı programda, Anadolu Sağlık Merkezi Yurt İçi Geliştirme ve Satış Direktörü Dr. Cengiz Gül, SASDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sermet Gün Erdem ve SASDER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Halit Başkaya, Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarını (TSS) detaylarıyla ele aldı.

BAŞKAN BULUT: GÜNCELLENEN MEVZUATLARA HAKİMİYET ÖNEMLİ

Program, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un açılış konuşmasıyla başladı. “Sigorta acentelerimizin sektörleri ile alakalı olarak son gelişmeleri yakından takip etmesi, değişen ve güncellenen mevzuatlara hakim olması oldukça önemli” diyerek sözlerine başlayan Başkan Bulut, “Kocaeli Ticaret Odası olarak özel önem verdiğimiz sigortacılık sektörü ile alakalı etkinliklerimizi sıklıkla yapıyor, üyelerimizi davet ediyoruz. Bugün de tamamlayıcı sağlık poliçeleri, özel sağlık sigortaları ve sigortacılıkla alakalı diğer hususlarda uzmanlarımız tarafından bilgilendirme yapılacak” ifadelerine yer verdi.

DR. GÜL: ACENTELER ÇOK ÖNEMLİ

Anadolu Sağlık Merkezi Yurt İçi Geliştirme ve Satış Direktörü Dr. Cengiz Gül de sigortacılara merkezle ilgili kapsamlı bilgiler vererek, “Anadolu Sağlık Merkezi, 1979 yılında kurulan Anadolu Endüstri Holding Vakfı’nın bir iştiraki. Bu ülkenin her yaş ve düzeyden insanı kaliteyi, özellikle sağlıkta dünya seviyesi hizmeti hak ediyor. Bu, bugüne veya bize özgü bir durum değil. Acenteler olarak sizler çok önemli bir ayrıcalık sunuyorsunuz. Acenteler bu işin aracısı. İnsanlar sizlere danışıyor. Özellikle sağlık alanında sizlerle globalleşiyor. Buradaki hizmetlerin farkında olmak son derece kıymetli” dedi. Akabinde Anadolu Sağlık Merkezi’nin hizmet tanıtım videosu sunuldu.

‘20 SİGORTA ŞİRKETİ, 814 BİN POLİÇE VAR’

SASDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sermet Gün Erdem, akabinde yaptığı sunumda ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Poliçeleri’nin durumunu ele aldı. İlk olarak, Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği’nin faaliyet konularından bahseden Dr. Erdem, “SASDER 2011 yılında kuruldu. Dünyada hem hastane yöneticileri hem de sigorta şirketlerinin beraber kurduğu ve yer aldığı tek dernek” dedi. Akabinde, ülkemizin sağlık alanındaki verileri, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nın içeril ve beklentileri, gelinen son durum hakkında bilgiler verdi. Ülkemizde, sigorta hizmeti veren 20 şirketin faaliyette olduğunu ve bireysel emeklilik şirketlerine yetki verilmesiyle birlikte bu sayının giderek arttığını ifade eden Dr. Sermet Gün Erdem, “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası(TSS), SGK’lı kişilerin sağlık hizmetlerinden daha kapsamlı ve uygun fiyatlarla yararlanabilmesi için oluşturulan bir sağlık sigortasıdır. Halihazırda 814 bin poliçe var. Bireysel emeklilik şirketlerine yetki verilmesiyle birlikte şirket sayısı daha da artacak. Üst kuruluşların, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı yaygınlaştırmak üzerine çok ciddi çalışmaları var. Yarın bireysel emeklilik sisteminde olduğu gibi, Tamamlayıcı Sağlık sigortası da bir prim veya vergi teşviki olarak karşımıza gelebilir. Ciddi çalışmalar yapılıyor” dedi.

‘BİLİNÇ VE POLİÇE SAYISI ARTIYOR

SASDER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Halit Başkaya, Özel Sağlık Sigortası’nın dünü, bugünü ve yarını üzerine sunum yaptı. Dr. Başkaya, “Özel Sağlık Sigortacılığı yıllardır nüfusun yüzde 3’ünü geçemeyen bir yapıda kalmış durumda. 3 milyon kişinin Özel Sağlık Sigortası olduğu biliniyor. Özel Sağlık Sigortacılığı konsept itibariyle SGK ile anlaşması olmayan özel hastaneleri içeren bir sigorta. Sigorta, sosyal ve özel sigorta olarak ikiye ayrılıyor. Sosyal sigorta devletin olmazsa olmazı. SGK’nın özel hastanelerden hizmet satın almaya başlamasıyla birlikte özel sigorta da belli bir noktaya geldi. Sağlık sigortalarını insanların daha fazla erişebilecekleri bir ürün haline getirilmesini sağlamalıyız. Vatandaşların Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı kullanmaya başlamasıyla birlikte, özel sağlık sigortalarına karşı bilinç ve kullanım düzeyi arttı” dedi. Sunumların akabinde katılımcıların soruları yanıtlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *