İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Kuraklığın olumsuz etkilerine karşı kesintisiz hizmet için yeni önlemler alındı

Kuraklığın olumsuz etkilerine karşı kesintisiz hizmet için yeni önlemler alındı

SASKİ, kuraklık ve aşırı su tüketimi nedeniyle Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin hızla düşmesine karşı önlemlerini artırdı. Kesintisiz içme suyu temini ve iletimde aksama yaşanmaması amacıyla göl tesislerindeki pompalar revize edilerek kolon ekleme işlemleri yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), abonelerine kesintisiz hizmet vermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gölde yaşanan su kaybının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için harekete geçen ekipler, tesis içerisindeki su ileten pompaların su alma seviyesini güncelledi.

Tesis içerisinde yapılan işlem kapsamında bakım onarım ve yenileme çalışması da yapıldı. Yaşanan çekilme nedeniyle kolon ekleme işlemi yapılan pompalar, su iletiminde kesintisiz hizmet sağlamaya başladı.

Alınan önlemlerle kesintilerin önüne geçtik

Kurum tarafından yapılan açıklama, “Kuraklık ve aşırı tüketim her geçen gün etkisini artırıyor. Aldığımız önlemler sayesinde kuraklığın olumsuz etkilerini abonelerimize yansıtmıyoruz. Göl Tesisi’nde yer alan motor dairesindeki kesonlarda gözlemlediğimiz seviye düşüklüğünü kesintilere neden olmadan çözüme kavuşturduk. Bakım, onarım ve kolon ekleme işlemi ile kesintisiz hizmet anlayışımızı sürdürüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *