İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Maltepe ile Fındıklı kardeş oldu

Maltepe ile Fındıklı kardeş oldu

İstanbul Maltepe Belediyesi ile Rize Fındıklı Belediyesi arasında kardeş kent protokolü imzalandı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu’nun karşılıklı imzalarıyla hayata geçen protokolde, “Meclislerimizin ortak kararı doğrultusunda özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü ile tüm evrensel kurallara uygun olarak şehirlerimizi kardeş kent ilan ediyoruz” denildi.

Maltepe Belediyesi ile Fındıklı Belediyesi’nin “Kardeş Kent” olması amacıyla 20 Mayıs 2019 tarihinde Fındıklı Belediye Meclisi’nde, 12 Haziran 2019 tarihinde Maltepe Belediye Meclisi’nde kabul edilen protokol, iki belediye başkanının karşılıklı imzalarıyla resmen hayata geçti. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın makamında bir araya gelen başkanlar, “Bizler İstanbul ili Maltepe ilçesi ve Rize ili Fındıklı ilçesi Belediye Başkanlar olarak; meclislerimizin ortak kararı doğrultusunda ilişkilerimizi güçlendirmek, deneyim alışverişinde bulunmak, gelişmemize katkı sağlayacak konularda ortak faaliyetler göstermek, özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü ile tüm evrensel kurallara uygun olarak şehirlerimizi kardeş kent ilan ediyoruz” dedi.

Kardeşliğin getirilmesi ve işbirliği hedefleniyor

İmzaların atılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, protokol kapsamında iki belediyenin işbirliğini geliştirecek, tecrübelerini birbirine aktarmasını sağlayacak ortak çalışma alanları oluşturacakların ve ortak projeler geliştirerek iki ilçe halkını birbirine yakınlaştıracaklarını vurguladı. Protokolde ayrıca; “Geleneksel ve tarihi bağlar çerçevesinde şehircilik, kültür, iletişim, bilim, sanayi, ticaret, teknik, sanat, çevre, sağlık, spor ve turizm gibi alanlarda işbirliğinin düzenlenmesi ve bu sayede kardeşliğin geliştirilmesi amaçlanmaktadır” denildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *