İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Marmara Belediyeler Birliği (MARUF)’un kapanış oturumu gerçekleşti.

Marmara Belediyeler Birliği (MARUF)’un kapanış oturumu gerçekleşti.

1269
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Marmara Urban Forum (MARUF)’un kapanış oturumu İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Türkiye’de şehircilik alanında küresel marka kent forumu kazanmayı hedefleyen ve iki yılda bir düzenlenen Marmara Urban Forum (MARUF)’un İstanbul Kongre Merkezi’nde kapanış oturumu gerçekleşti. 3 gün boyunca süren etkinliğe 25 ülkeden 200’den fazla konuşmacı ve 5 bin kişi katıldı. Marmara Uluslararası Kent Forumu Program Koordinatörü Ezgi Küçük’ün moderatörlüğündeki kapanış oturumuna Marmara Belediyeler Birliği-Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri M. Cemil Arslan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alim Arlı ve alanında uzman kişiler katıldı.



“Sürekli konuşarak vakit geçirilmesini doğru bulmuyoruz”

Başkan Tahir Büyükakın, “İzleyici sayısıyla 3 bin kişi hedeflenmişti ama üstüne çıktı. Yani hedefler gerçekleşti ama bizim sayısal hedeflerden ziyade asıl hedefimiz içerik hedefiydi ve tuttu. Çok güzel tartışmalar yapıldı. Çözüm üretme konusunda bir nokta belirlemiştik. ‘Çözüm Üren Kentler’ demiştik. Çözüm konusunda ciddi tebliğler sunuldu. Akademisyenler, belediye başkanları, uygulamacılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri güzel şeyler söyledi. Türkiye’nin belediyecilik deneyimi Dünya’dan elde edilen güzel deneyimler bir arada harmanlansın. Dünya’nın bugün ki meselelerine çözüm üretmek için neler yapabiliriz şeklinde konuşmalar yaptık ve bunlar burada hakkıyla konuşuldu. Bundan sonraki süreçte iş yapma zamanı. Sürekli konuşarak vakit geçirilmesini doğru bulmuyoruz. Bundan sonra da aksiyon almak için belediyelerinde bu aksiyonda hızla hareket etmeleri için çalışmalar başlatacağız” şeklinde konuştu.



“Katılımcı sayısı 5 bini buldu”

Dünya’daki bilginin buraya aktarılması konusunda aracılık ettiğini ifade eden Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri M. Cemil Arslan, “3 gün dolu dolu geçen bir forum oldu. Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF) biz hayal ettiğimizde bir teveccühle karışılacağımızı biliyorduk. 3 günde 25 ülkeden 245 civarında konuşmacı katıldı. 3 bin civarında katılımcı bekliyorduk. Katılımcı sayısı 5 bini buldu ve bunlar etkin bir şekilde yer aldılar. Katılımcılarda beni en çok mutlu eden şey, genç sayısının ve kadınların çok fazla olmasıydı. Bu Türkiye’de ufkun açık olduğunu ve dünyayla iletişiminin daha açık olduğunu gösterdi ve bu bize müthiş derecede umut verdi. 2 yılda bir planlıyorduk, katılımcılar 2 yıl çok uzun bir vaade olduğunu söyledi. Son derece mutluyuz. Neticede yaptığımız bu faaliyet kentlere yarar sağlasın ve insanlar mutlu olsunlar. Türkiye’deki bu alanda ilk ve en büyük Uluslararası Kent Formu oldu. Dünya’daki en büyük 5 kent forumundan olmayı amaçlıyoruz” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *