İstanbul
Az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Matlı: “Yörex Türkiye’nin vitrini”

Matlı: “Yörex Türkiye’nin vitrini”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Antalya’da düzenlenen 10. Yöresel Ürünler Fuarı “YÖREX’in Türkiye’nin vitrini olduğunu söyledi.

81 ilden 164 oda ve borsa, 18 kalkınma ajansı ile 647 kurum ve firmanın iştirakiyle 454 ürünün sergilendiği YÖREX 2019’un açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile BTB yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, TOBB’un desteği ile Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen ve Bursa Ticaret Borsası ve ilçe oda-borsaları ile birlikte ortak stant açtıkları Yöresel Ürünler Fuarı’nda ziyaretçi sayısının 200 bini geçtiğini dile getirdi. Matlı, “YÖREX, 10 yıl önce sadece 40 ilden yaklaşık 25 bin kişinin ziyaret ettiği bir organizasyonken, bugün 81 vilâyetin tamamının ilgi gösterdiği büyük bir fuara dönüştü” dedi.

Türkiye’nin verimli toprakları, ziraî ürün çeşitliliği ve kendine özgü iklim yapısı sayesinde, zengin ürün potansiyeline sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Matlı, “Yaklaşık 2 bin 500’e yakın coğrafî işaret alabileceğimiz ürünümüz bulunmaktadır. Biz bu ürünlere coğrafî işaret kazandırmak için câmia olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmeliyiz. Coğrafî işaretli ürünlerin Avrupa Birliği’nden de tescil edilmesi yönündeki çalışmalarımızı arttırmalı ve yöresel ürünlerimizin katma değerinin artırılmasını sağlamalıyız” dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *